Stealing beauty

Un relat de: Jere Soler G

Vaig agafar l'avió amb destinació a Siena.
Feia onze mesos que l'Alex Parish havia mort, i d'ençà d'aquell moment ningú no havia ocupat la seva habitació. La Diana me la cedí després d'explicar-me fil per randa la complexa i seductora personalitat de l'escriptor.
La Lucy Harmon acabava d'arribar amb l'Osvaldo, i la seva presència em resultava absolutament torbadora. No pas perquè jo imaginés, o pretengués, algun afer amb ella; sinó per la profunda admiració que sempre havia sentit per la seva mare, la poetessa, i per la mateixa Lucy. La Lucy i el seu diari, amb els pètals secs amagats entre els fulls esgrogueïts; la Lucy i els seus ulls blaus amb el rerefons de les vinyes; la Lucy i la melodia de les seves rialles entre les estàtues roges que l'Ian havia traçat des del més profund del cor.
El cert fou que la Lucy va sentir, des del primer moment, fascinació per mi. S'interessà pel català, una llengua que al seu país molt poca gent coneixia. Em va fer traduir-li Pla, Foix, Espriu, Pedrolo...
A l'Osvaldo, un noi un pèl susceptible, li començà a rondar el fantasma de la gelosia; obviament sense motiu, car la Lucy i jo érem dos esperits que esdevenien el fruit més natural del paisatge que ens envoltava: la bellesa esclatant de la Toscana; el poble de Brolio; les parres gemades damunt la terra encesa; el bosc d'escultures impressionants entorn la gran casa de pedra; i, al mig de tot, la bassa, on despullàvem els cossos i les ments, i escoltàvem el silenci.

De nit, asseguda a l'ampit de la finestra, la Lucy escrivia versos i els llegia en veu alta. Després els cremava, i deixava que el vent càlid d'estiu n'escampés les cendres. A cops, tots plegats, contàvem estrelles errants i ens delectàvem amb poemes sorgits de l'instant. Alguns fumaven maria, d'altres ens conformàvem amb un vas de vi negre, (la sang dels ceps, com li agradava de dir a l'Ian) i una remullada a la bassa, sota la celístia, tal i com els déus ens havien portat a aquesta vida, inquietant i bonica.

Comentaris

  • records..![Ofensiu]
    tardors | 28-06-2006

    la veritat és que crec que no t'havia llegit i ha sigut tot un plaer trobar-te per aquesta web que cada dia em dona més sorpreses!
    No sé per qè el teu relat m'ha ebocat l'escena d'una pel·lícula (Bellesa Robada, del Bertolucci) amb la Liv Tylor, també passa a Itàlia, i una nit estan tot de gent fumant Maria sota unes parres, i parlant d'art, nu sé, fa molt que la vaig mirar i potser no té res a veure però m'ha fet gràcia recordar-la.

    Segueix endavant!

    Tardors

  • Hola!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 27-06-2006

    En primer lloc, he de donar-te les gràcies pel comentari que m'has fet!

    La veritat és que gent que considero que sap "molt d'escriure" et digui que li agrada el que fas i que ho fas bé... fa una mica de "respecte", però alhora aporta molta confiança i satisfacció!

    Sincerament, abans de descobrir RC em limitava simplement a escriure en el diari i de tant en tant algun poemet -que he penjat posteriorment!- tot i que no m'ho havia pres en sèrio com ara, és a dir, tinc una motivació per escriure i per crear idees, i vaig veient que milloro dia a dia i que et diguin coses bones. És una idea genial, el fet de poder compartir amb altra gent els teus propis escrits, que , d'altra manera, s'haguessin quedat morts de fàstic en un calaix.

    En fi, moltes gràcies de nou, i donar-te l'enhorabona per aquest relat, tot i que no sóc la primera que ho fa!

    Petons!

    Sol_ixent


    PD.: Per cert, t'he contestat en el mateix relat sobre una pregunta que em feies sobre aquest!

l´Autor

Foto de perfil de Jere Soler G

Jere Soler G

188 Relats

825 Comentaris

261916 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Aquests últims anys m'he allunyat una mica d'aquest web en el qual he passat moments fascinants. Hi vaig arribar al 2005. Potser sigui el moment de tornar-m'hi a acostar, tot i que ara no escric tant, faig més cinema que altra cosa; i estic una mica més diversificat, i una mica espatllat, només una mica.

Tinc un canal de YouTube de cançons:

... CANÇONS

També tinc un blog que està a punt de fer setze anys:

...:-))) : NUESA LITERÀRIA