Si us plau, utilitzeu la màgia

Un relat de: il·lia Sàlvia Jaumandreu

Estimats Reis Mags,

Aquest any he sigut bona, i m'he portat molt bé, per això us voldria demanar una cosa que no us havia demanat fins ara, potser perquè no m'atrevia/gosava, potser perquè encara no ho necessitava. Una cosa realment especial i única. És una presència essencial, una llum que et guia durant el viatge, que t'acompanya i t'ajuda.
Però aquesta llum no pot ser qualsevol. Com he dit, ha de ser especial i única per a cada persona:
Jo vull que la meva llum sigui atenta, perquè quan faci falta, sàpiga adonar-se del meu estat d'ànim.
També vull que sigui generosa, perquè, quan de debò la necessiti, pugui donar-me tot el que té, i no em refereixo a coses materials.
Aquesta llum també ha de ser pacient, ja que, quan necessiti fer una parada durant el viatge, sàpiga entendre-ho, i no continuï sense mi.
Si pot ser vull que sigui intel·ligent, no vull una llum que no sàpiga com ajudar-me, ni com aconsellar-me. Les llums intel·ligents tenen una intuïció a l'hora de la veritat.
Una llum amb personalitat. La personalitat és molt important, perquè quan jo necessiti un consell, vull estar segura que aquest surti d'ella mateixa, que no "hagi agafat la idea d'algú".
Si us plau, que sigui respectuosa i oberta, ja que quan vulgui expressar els meus sentiments, o necessiti parlar amb algú, aquesta sàpiga respectar-los.
Vull que sigui una llum realment sincera, que no m'hagi d'amagar res. Que es pugui confiar en ella, sobretot, sobretot. Reis Mags, vull que sigui ella mateixa.
Us serà difícil trobar una llum així. Però si busqueu, trobareu. Sempre es podran trobar llums així. Sé que, en algun racó d'aquest món n'hi haurà alguna com la que jo vull, i necessito. Reis Mags, sobretot no busqueu llums avaricioses, ja que no podria compartir amb elles experiències que per a mi són importants, ni hipòcrites, sobretot, Reis Mags, que no siguin hipòcrites. Vull que siguin elles mateixes. Tampoc vull que sigui absent, ja que vull que sigui ella i només ella qui s'adoni del que em passa en els moments importants. Una llum irresponsable tampoc seria bona, ja que aquestes no saben fer-se càrrec de les coses. No vull que busquis llums així, ni per a mi ni per a ningú, si us plau.
Tot i així, Reis Mags, sé que us demano massa. Sé que queden pocs amics així. Però tinc fe en vosaltres, perquè sou màgics, i els mags poden portar tot el que volen. Així que, us demano que feu servir la vostra màgia per portar-me un amic així, ja que sense ella és gairebé impossible trobar-ne cap. Un amic sempre té defectes. Potser és que no existeix la perfecció. Potser ser imperfecte tampoc és tan dolent, els defectes ens fan ser com som. Però si us plau, utilitzeu la màgia, perquè aquest any he sigut bona.

Comentaris

  • Per acabar-ho de polir[Ofensiu]
    iong txon | 14-02-2010

    suggereixo que a la frase:
    "Aquesta llum també ha de ser pacient, ja que, quan necessiti fer una parada durant el viatge, sàpiga entendre-ho, i no continuï sense mi."
    substitueixis "ja que" per un "de manera que" o "per tal que"

  • La màgia existeix[Ofensiu]
    iong txon | 14-02-2010

    En primer lloc vull donar-te l'enhorabona pel teu ús del llenguatge. És el primer relat que et llegeixo però segurament no serà l'últim. He quedat impressionat per la correcció gramatical i per l'originalitat i la construcció del relat en si, de manera que amplio les felicitacions a l'escola Thau de Barcelona i en particular al teu professor/a de català.

    Però si guardaré aquest relat entre els meus preferits és perquè m'ha semblat paradigmàtic d'un sentiment universal, particularment en l'adolescència, com és l'anhel d'experimentar una amistat veritable. I a un altre nivell però amb moltes similituds, pot servir també per descriure l'expectativa de trobar una parella ideal. En aquest sentit només es pot donar un consell que de passada ens ajuda a tornar a tocar de peus a terra. Com deia l'amic Lèvingir al comentari anterior, si vols gaudir una amistat tan elevada, has de centrar-te primer en encarnar tu mateixa totes aquestes virtuts: sigues una persona digna d'una tal amistat i tard o d'hora trobaràs aquest amic que et mereixes. Realment aquesta màgia existeix, però no la porten els reis, sinó que es troba en cada partícula que forma el nostre cosmos. Un objecte perfecte atrau l'aparició d'un subjecte de perfecció i a la inversa. Si és veritat que has sigut bona aquest any, només et cal perseverar.

    Et felicito en tot cas per un relat que t'ha quedat rodó.

    Quim