Sempre hi ha SOLUCIONS

Un relat de: Joan G. Pons
Títol atrevit, però fet amb cert optimisme i seguretat.
Hi crec i ho he experimentat. Animo a considerar factibles l'existència de solucions o variants resolutives, per resoldre qüestions problemàtiques.

Principi bàsic:
No confondre un problema amb una realitat. Les realitats s'ha d'assumir-les, però sí que podem solucionar, en positiu, les seves conseqüències.

Per exemple:
Si ensopego amb una pedra i perdo l'equilibri i caic a terra… En aquest fet, hi ha barreja de sensacions. Algunes són problema i altres son realitats.
La realitat… la caiguda.
El problema… Proper a la caiguda… Pèrdua de l'equilibri. No m'aguanto dret en ensopegar… En aquestes consideracions-reaccions, sí que hi ha solucions.
Què us sembla?

És sols un exemple. Amb serenor, hi ha solucions. Animo a tenir confiança en les nostres possibilitats resolutives.

........................................................................................











Comentaris

  • Bon consell.[Ofensiu]

    A tot diuen que hi ha solució malgrat que aquesta no poguí ésser tdel nostre agrat. A vegades aquesta tarda a manifestar-se I és per això que hem de procurar no perdre la paciència. El teu relat-consell m'ha semblat super assenyat i el tindré en compte en les meves decisions personals. Gràcies per compartir el teu punt de vista, fruit, intueixo, de la teva l'experiència viscuda. Nil


  • La seguretat dels problemes. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-03-2023 | Valoració: 10


    En la vida pot ser tenir problemes, però no s'ha de tenir inseguretat. S'han de plantejar els problemes amb garantia i deuen tenir solucions, una o altra.
    Gràcies per fer-nos pensar amb aquest assaig.
    (Sempre fas la mateixa: El títol de l'assaig posa totes les lletres en majúscules) (SEMPRE HI HA SOLUCIONS).
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Acceptar[Ofensiu]
    Prou bé | 04-03-2023

    Davant d'un destret acceptar el pitjor que pot passar. Qualsevol cosa que puguem resoldre, el que acabi passant serà millor!

    Amb total cordialitat

  • A veure...[Ofensiu]
    llpages | 04-03-2023

    si jo dic,

    Tot té un final
    Sempre hi ha solucions
    El final és una solució

    què grinyola, en aquest silogisme? És correcte? Hem d'encetar el web "filosofia en català.com"?
    Apa, una manera inocua de no patir fred al cap XD!

  • Encert[Ofensiu]

    Trobo un bon encert el fet de diferenciar entre realitat i problema. La veritat és que moltes vegades ens centrem —individualment i com a societat— en solucionar realitats que valdria analitzar amb un ull crític i no deixar-nos emportar, moltes vegades, gastant energia, temps i moltes altres coses innecessàriament. Les altres realitats que es desprenen d'aquestes realitats que intentem solucionar, moltes vegades són positives una vegada que un en reflexiona. Per exemple (tot i que sigui una mica ximple), aixecar-se per canviar el disc de música (fas exercici) vs. comandament a distància (que et quedes segut i no et mous). El tema és molt llarg i no vull soltar un rollo, però ho trobo bastant encertat per la importància del tema.

    Una salutació i bon dia.

  • Solucions[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 04-03-2023

    Potser el primer és l'obstacle, després suposo que depèn de la forma en que ens afrontem al problema dependran les solucions. Sempre és millor afrontar-ho de forma tranquila i positiva.

    Bona reflexió Joan,

    Rosa.