Renaixement

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Quan no esperes res, ho tens tot.
Camines amb la fluïdesa
que precises
i et tornes aire per alenar,
aigua sense cabdal
que marca la cursa que desitja.

La claror deixa de ser externa
ja no hi ha separació
i sent dins tu aquesta unitat.

No fas aldarulls
i els teus silencis
es troben farcits de creacions
per a tu i pels altres:

Ets.

Cap etiqueta et delimita
i ho assaboreixes
ben igual com si haguessis
tornat a néixer,
adonant-te que ho fas
dins cada instant.
No has vençut el temps
simplement
no t'oposes al seu transcorre.
No hi ha cap resistència
i esdevens transparent com a cristall.
La teva fragilitat és la teva força
ja no precises demostrar res
ni a tu mateix.

Camí i tu vos heu unificat
disposes d'una certesa
que transcendeix les conviccions
i els teus fonaments
són una veritat inabastable
que provenen de l'esperit que ets.

Has vençut la mort abans de morir
i la paraula mort ha perdut
tots els seus components de por.

Cada passa que dones
esdevé el camí complet
has arribat a l'essència
que és immutable com l'or.

Comentaris

  • Hola Josep[Ofensiu]
    meral | 05-10-2007

    El teu poema m'ha fet pensar en una alquímia interior en que es viu el present com a única realitat i a cops aquesta manera de viure ens allunya de la realitat que ens envolta, de la realitat d'altres persones que també viuen el moment present com si aquest fos l'única realitat que existís. Com tan fet en un altre comentari ens fa que ens moguem sense direcció, sense projecte de futur, i poder també més insensibles a el nostre entorn. D'altre banda crec que sens fa necessària aquesta alquímia per poder sobreviure els temps difícils que ens està tocant de viure de guerres, de drogues, de canvi climàtic, de competitivitat laboral, de falta de recursos...
    El teu poema m'ha fet reflexionar.
    Un petó.

  • gypsy | 25-09-2007 | Valoració: 10

    transcendir les conviccions i els fonaments.
    Quina profunditat més brutal, Josep.
    Els teus versos asserenen, porten pau però també sacsegen durament, un dels objectius més agraïts literàriament parlant.

    Un bell poema, sens dubte.
    Has fet feliç a tanta gent... t'admiro el temperament!

    petons enormes

    Renéixer, sobreviure!

  • Gracies Josep...[Ofensiu]
    Vesna | 25-09-2007

    No puc valorar aquest poema , es evident però no volia deixar de donar-te les gracies per les teves paraules i per el recolzament que m'has donat sempre , per tots els moments compartits , tan els bons com els menys bons doncs sempre restes al meu costat.
    La nostra amistat es molt valuosa per mi , ja ho saps i espero poder conservar-la sempre.
    Una abraçada.

  • (somriure tendre)[Ofensiu]
    Queca | 25-09-2007 | Valoració: 10

    "No has vençut el temps
    simplement
    no t'oposes al seu transcorre. "

    Nin, em quedo amb aquesta frase. Un cop més, m'has arribat al fons del cor.

    Gràcies per fer-me arribar aquest relat.

    Sempre teva.
    Queca

  • Cada passa tot el camí[Ofensiu]
    franz appa | 23-09-2007

    Hi havia una vegada un gat que li va dir a Alícia que triés el camí que triés, tant se'n donava, si no sabia a on volia arribar.
    De vegades penso que hi ha massa deambular sense fites en la nostra societat. Veig un moviment perpetu i neguitós en tothom, i em dóna sovint la sensació que ningú no sap per què s'està movent.
    Tampoc estic dient que ens hàgim de seure a trobar els camins sobre els mapes ja traçats i fer una anàlisi racional del lloc (o objectiu) que volem triar.
    Quan hi ha aquesta sensació que descrius en els versos que tot és per descobrir. igual que en un infant, és que un és plenament atent "dins de cada instant". I la saviesa ens mostra el camí, i en efecte cada passa és ja camí complet.
    M'ha agradat també mot allò que arribat en aquest punt ja no cal demostrar res a ningú, "ni a un mateix". És així que surt de veritat l'important d'un mateix! (Per cert, i perdó per la correcció, 'precisar' és en aquest context un barbarisme).

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

538824 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!