Reflexió amb l'aigua al coll.

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Ara toca parlar d'aigua, justament quan sembla que anem escassos i en podem fins anar mancats.



El món és un globus tancat on sempre, des del moment segons un en que Déu diu", que es facin les aigües !," i els altres quan s'acaba el* big ban *, la quantitat d'aigua no ha variat ni una milionèsima.



Què passa doncs ara que tothom afirma que no tenim aigua ? . Ja sabeu que no únicament en la forma liquida es quantifiquen les reserves existents; també com a neu, gel, núvols,..... i quasi ningú en l'envàs més comú, el cos humà !.



Si som líquid en un 75% , retenim una mitjana de 50 litres per persona durant tota la vida, així :



1.000 persones = 50.000 litres

10.000 persones = 500.000 litres

100.000 persones = 5.000.000 litres

1.000.000 persones = 50.000.000 litres



Cal seguir?

Està clar que lluny del que diuen alguns pseudocientifics amb carnet de partit , i força dels nostres politics, el creixement il·limitat en un entorn limitat com la terra, és, era i serà sempre no una utopia, sinó una estupidesa que ens porta de cap vers la destrucció total.

En aquesta hora senyalar amb el dit no te gaire sentit, tampoc criminalitzar algunes o totes les sigles politiques; us cal recordar que les idees no pequen ?.

Al món, també doncs a Catalunya i a Espanya, necessitem persones HONESTES, [ dones i homes ] persones que vulguin reconduir [ fins on sigui possible ] , aquest miratge suicida dels nostres "professionals" de la política.

La "caseta i l'hortet " de l'Avi Macià, era possible en el seu moment, amb força menys d'un terç de l'actual població; avui amb una demografia desbocada, uns nivells d'estulticia i corrupció com en cap altra període de l'existèncai humana, ens cal acceptar canvis radicals en el model de vida : menys, menys, menys ... vosaltres amics lectors aneu posant en cada cas, el nom d'allò del que en un pur exercici de sobrevivença ens hem d'anar desprenent.

Estem malgrat trobar-nos immersos en una excepcional sequera, literalment amb l'aigua al coll.

Antonio Mora Vergés

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5443939 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com