Recuperem la sensació de tocar i ser tocats

Un relat de: jos monts

Ets susceptible, és té inseguretat, hipocresia, o pudor.

Tots coneixem el pare indiscutible de la medicina moderna, Hipòcrates, i el seu refrany mes popular, "Ment sana cos sa"
La cosa va per aquí, no es cap exercici físic, ni et costarà diners, si tens una mica de temps. En disposes de temps?, o es que també ja el tens hipotecat.
Aturat un moment en algun lloc transitat, i un dia qualsevol del any que sigui laborable, una rambla, una plaça, un mercat i fent una mica d'observador podràs veure que tot al teu voltant està ple de condicionants o obligacions, voreres per on cal passar, senyals indicant el que has de fer, llums que t'indiquen si pots o no pots passar. Et sents sempre manat i controlat, en aquesta societat tant homogènia que t'ha tocat viure.
Tot això diu ben poc a favor d'aquesta existència " Crec que no ha d'anar per aquí ". Hem de fer quelcom per canviar nosaltres ?. La societat en que vivim no crec pas que canviï.
No pots anar pel mon essent el que tothom vol que siguis, vivint la teva vida d'acord a les normes d'altra gent i esperar ser feliç i estar en pau amb tu mateix.
Tornem als nostres orígens, desempolsant la informació i les percepcions que encara tenim guardades en algun lloc del nostre cos, casa en la que encara vivim, si no es que haguem perdut les claus per tornar-hi a entrar.

Un passeig pel zoològic, et pot fer recordar veient tots aquells animals i els seus comportaments, la importància que té la família en cada una de las espècies, principalment la dels primats, avantpassats nostres que si no han evolucionat més en el tema dels avanços científics i la tecnologia punta com nosaltres, segurament és que són més intel·ligents que nosaltres.
Ells si que de moment no han perdut el significat de la família, viuen en grup sota la vigilància del que ells creuen que és el més capacitat per conduir-los, que és qui té cura de tots, tant dels mes petits com dels més grans .
En les malalties ells saben prou com guarir-se amb les seves herbes, llots i dejunis, ells no van a la farmàcia, ni tenen un facultatiu que el indiqui el diagnòstic.
Una de les principals costums i més arrelades que es poden observar entre ells, és la necessitat de acostar-se uns amb els altres, tocar-se, acariciar-se, explorar-se i desparasitar-se, entre els membres de la família i al llarg de tot el dia.
També s'impregnen de les seves olors , tot plegat afavoreix la unió familiar.

La teva innata saviesa sap el que és veritat i és bo per tu.
Aprèn a tenir confiança en aquest mestre interior que et parla a través de la intuïció.

AIXÍ DONCS PREN EXEMPLE, DEIXA'T TOCAR, INTENTA SENTIR L'ESCALFOR D'AQUELL QUE ET TOCA, ESCOLTA EL QUE ET DEMANA EL TEU COS, I TANT SOLS AMB AIXÒ PODRIES ALIVIAR ALGUNES DOLÈNCIES QUE ESTAN AFECTANT EL TEU SISTEMA INMUNITARI I PSICOLÒGIC.

jos monts

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer