Present

Un relat de: Maria Grau
Aquí, ara. Un moment quotidià amplificat, tan real que ens fa sagnar. Sovint l'oblidem i deixem que la ment busqui inquieta en el passat o en el que podria venir. És això —només això— el que tenim, la nostra vida i possibilitat de canvi. La resta és tan llunyà com l’ahir.
Necessitem presències, sobretot en temps d'absències, d'aïllament i de solituds buides i imposades. No, la telecomunicació encara no ha aconseguit travessar la mera connexió per fer-nos presència i omplir el moment només amb la mirada, amb el gest o una mà de comprensió sobre l'espatlla quan ens cau el món a sobre.
Guardem records dels ancestres, dels moments preuats i ens busquem en les paraules i hàbits per encendre el caliu de la companyia, d'això que és la humanitat. Per això ens embolcallem amb presències físiques o invocades, amb espurnes de presència que aviven la nostra llum.

Comentaris

  • Presència suficient.[Ofensiu]
    aleshores | 11-02-2021

    Moltes gràcies pel comentari, el primer, igual que el primer relat.
    Un present acompanyats, és el que ens cal i és insubstituïble. Una companyia que sumi més que no resti. I, real, no virtual. Allò present però transparent, com si no hi fos, tampoc seria suficient.

l´Autor

Maria Grau

3 Relats

3 Comentaris

920 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor