Predicar consciències

Un relat de: colometa

De ben segur que en temps del Govern de CIU , ja que va governar a Catalunya durant 23 anys, també hi havia relacions estretes entre periodistes fidels i càrrecs polítics. Tots els règims polítics han estat preocupats per influir en el missatger perquè és la seva eina per influir en la ciutadania, que ells la veuen en forma d'urna.

Però ha estat en el primer tripartit i , també en el segon , quan veig més clar les fidelitats dels llicenciats informadors amb els governants. He sentit la trucada en directe del conseller Maragall , a catalunya radio un matí , quan es parlava d'educació i el polític es va enfadar amb Bassas. Sabia que solien trucar però no d'una forma tan descarada. L'home esta força enfadat i he de dir que sense raó. Però s'ha d'entendre que volgués fer valdre el seu alt càrrec.El cas de Jordi Barbeta quan el Sr. Bolaño- amic del Sr. Montilla, li va dir en castellà que aniria a per ell i , que no pararia fins ........em sembla que va dir alguna cosa barroera , pròpia de la seva esmerada educació.

Però ja sabem que aquest Govern està compost de gent que va arribar a la política des dels sindicats , com és el cas del Sr. Montilla, qui va tenir la immensa sort de que el Sr. Carod Rovira i el Sr. Saura el fessin President de Catalunya, malgrat haver perdut estrepitosament les eleccions catalanes amb només 37 diputats. Aquestes persones son fidels als seu partit polític perquè gràcies a ell han ascendit en l'escala social. Aquesta fidelitat al partit els fa obedients i fan tot allò que l'aparell els mana.
Per això el primer que fan quan toquen poder és fer-se amb els mitjans de comunicació, ho fan d'una forma subtil. Estem en una democràcia i cal preservar la llibertat d'expressió, les llibertats individuals , sense vassallatges.
Totes les nostres INSTITUCIONS són joves i inexperts els càrrecs públics que són al capdavant: ens cal molta pedagogia per assemblar-nos als nostres veïns francesos i ja no dic els anglesos...
El dia 23 de gener en Cuní, mestre del periodisme, en el qual s'haurien d'emmirallar els joves que estudien Ciències de la Informació, va deixar anar aquesta frase: PREDICAR CONSCIÈNCIA I VENDRE VINAGRE. Jo crec que es referia a que en aquest país, hi havia molta propaganda i poca informació i que no sempre les bones formes s'adiuen amb el fons.
Tots sabem que Cuní va ser víctima d'un atac del Sr. Ferran Serafini dels socialistes PSOE qui va dir lo de la crosta catalanista a TV3.

Si es lamentable que un càrrec socialista gosi intimidar un periodista perquè explica els fets com són. És inacceptable que el Director de Comunicació de la Presidència de la Generalitat, Sr. Bolaño amenaci un altre periodista de la Vanguardia Jordi Barbeta, simplement per explicar la veritat. Fins al punt que la Comissió de Defensa del Col·legi de Periodistes de Catalunya fes un comunicat el 21 de març 2007 fent una crida a tots els professional de denunciar els abusos i pràctiques antidemocràtiques de que puguin ser objecte en l'exercici de la seva professió.

Mentre hi hagin tants periodistes que es deixin comprar anirem malament, se'n ressentirà molt i molt la nostra tendra democràcia. No podem admetre més demagògia i cal que arraconem els mentiders i perversos càrrecs públics que es dediquen a la política per a lucrar-se personalment i no pas per a servei del poble. De nosaltres només volen els impostos i el vot.
Hem de recolzar els bons missatgers , els autèntics professionals i, cada cop que siguin atacats pels perversos i malèvol manipuladors, defensar-los amb tota la fermesa i valentia de que siguem capaços.


Comentaris

  • DESAFECCIÓ[Ofensiu]
    colometa | 06-03-2008 | Valoració: 7

    El President Montilla li interessa fer creure al ramat que la desafecció no la provoca ell i per això aboca vinagre cap els seus antecessors. Però els catalans no som babaus( una mica cocards si) i ens adonem de la tàctica socialista . Llegir "MAQUIAVEL EN DEMOCRÀCIA" de l'ex primer ministre socialista francès Edouard Balladur. És el retrat de ña Chacón, Zaragoza, Bolaño, Montilla, Rodriguez, Tots els PSCOE-