BUSCAR LA FELICITAT COLOMETA

Un relat de: colometa

l'Odette té motius de sobra per caure en una depressió profunda que l'ensorri en un pou de díficil escapatòria, però en canvi, sura com el més segur i luxós iot. A contracorrent,salvant tots els obstacles ella segueix vivint el dia a dia amb una força, vitalitat i alegria incomprensibles.

L'0dette vídua des fa 15anys convivin amb els dos fills en un apartement de 40m2...Una filla antisistema,deixada i amb el llast d' un noviàs com un armari amb uns peus pudents , qui es passa el dia menjant davant la tele i , a més de ser brut , és barrut de mena. L'altre fill de l'Odette és homosexual qui només barrina en les escènes més eròtiques`possibles sense importar-li gens ni mica, ferir la sensibilitat de la seva mare i germana. S'enamora amb molta facilitat i, porta totes les seves parelles la seva habitació , la qual és dins el petit apartament de l'Odette(la mare abnegada que compra, cuina i neteja la casa) .Però, qui mai té retrets massa durs pels seus fills, és d'allò més comprensible. Mares així ja no en quedem...

Les vídues no tenen pas la vida fàcil i, l'Odette ja n'és des fa 15anys i per sobreviure i mantenir els seus fills ganàpies, treballa en uns magatzems on li donen quatre garrofes i , per poder arrivar a final de més, després de sopar , es posa a cosir plumes per un cabaret important . Una vida aparemment insoportable per qualsevol dels mortals, ella la viu amb una alegria digna d'enveja.

Però, quan una corda es tensa massa al final s'acaba trencant, La vitalitat de la nostra admirada Odette comença a patir les conseqüencies d'una vida portada als extrems soportables i , quan estava a punt d 'esquerdar-se , descobreix un escriptor qui, amb els seus escrits, li injecta l'oxigen necessari per a poder sobreviure en aquell caos diari , buit i sense d'altre al·licient que la lectura de tots els llibres del seu admirat escriptor parisenc, sense el consol de les novel·les senzilles , s'hagués vist arrossegada cap la més profunda desesperació.

Curiosament l'escriptor dels llibres idolatrats per Odette, pateix una situació personal que aboca en una profunda depressió. Un home que gaudeix de prestigi i fama , casat amb una dona guapa i amb un fill, que viuen impregnats de luxe per tots costats, que viatja de Paris a Nova York com si res, qui , a més, té la gran sort de viure a Paris, en un magnifica duplex , al bell mig du quartier latin, des d'on contempla les dues torres de Notre Dame . Ell, l'home ric,poderós, famós , ell també ha trobat en una carta (plena de faltes d'ortografia ) que l'Odette li va va enviar temps enrere, el seu refugi a la buidor de la seva existència. Aquesta carta l'empeny cap la seva autora, una senzilla dona del poble però amb un cor més gran que un palau.! el que ratifica l'adagi francès : " tout le monde a besoin d'un plus petit que soi" La vida dóna moltes voltes i , , depara infinitat de sorpreses......i , molts cops, aquestes, són del tot imprevisibles.
colometa



Comentaris

  • pel·licula[Ofensiu]
    colometa | 14-12-2007 | Valoració: 8

    vaig veure aquesta pel·licula i vaig sortir-ne molt content , em vaig veure reflectit en l'escriptor que tenia èxit i diners però mancat totalment d'amor i d'autoestima. Quants homes no ens sentim així quan les nostres dones ens consideren només l'eina per lluir-se elles....

  • felicitat interna[Ofensiu]
    colometa | 09-12-2007 | Valoració: 5

    l'Odette ha superat l'etapa del got mig buit i s'ha adonat que li calia canviar. Ho ha fet d'una forma molt intel·ligent :cercar la part positiva de les coses, i adaptar-se a les circumstàncies .