Pluja menuda

Un relat de: Núria Carulla Musons
La pluja menuda


La pitjor part de la tempesta havia passat. La Núria es va sentir sorprenentment alleujada tot i que no li havia tocat ni una gota del xàfec. Les notícies eren bones, després de tres anys de patir, l’economia es recuperava: les borses pujaven, gairebé 2 punts!!!. El consum s’activava, sobretot en objectes de gamma alta, i els pisos recuperaven part del seu valor perdut.

Durant tres anys la Núria, contagiada per l’ambient d’inseguretat i d’indignació generalitzada pel desgavell econòmic a escala mundial, va viure un infern, inquieta i preocupada pel futur, sobretot pel què haurien de viure els seus fills, per les dificultats de trobar feina si no es creava riquesa i per tant, llocs de treball.

Anant cap a casa va passar pel caixer automàtic, va actualitzar la llibreta per veure si li havien ingressat la nòmina. La xifra no quadrava, li havien avisat que s’havia de fer ajustos i retallades, però tant?.

Al vespre, a casa, el TN va tornar a donar xifres de recuperació econòmica, “brots verds” que n’hi diuen, al mateix temps que anunciaven la reforma de les pensions. Però l’economia anava bé, els bancs guanyaven diners, la borsa estava eurfòrica i el mecat de l’art vivia una nova primavera.

La Núria es va contagiar de la positivitat i va treure importància a la seva nòmina migrada i a la incertesa de la pensió jubilació, tot això era necessari perquè les coses tornessin a anar bé. Per l’economia mundial, això era pluja menuda. -Per sort, encara tinc feina!!- es deia.



Núria Carulla

febrer 2011

Comentaris

  • Una mica extranyat[Ofensiu]
    Bonhomia | 15-08-2016 | Valoració: 10

    El mínim tothom el necessita. Però per a tenir seguretat i tranquil.litat cal una bona paga, avui en dia. Bon relat. Trobo en ell una mena d'altruisme econòmic, però, que m'ha deixat ben extranyat, de la manera que ho expliques. En tot cas bé.


    Sergi : )

  • Màsters en Burrologiaeconomica.[Ofensiu]
    jos monts | 18-02-2011

    Un relat que comenta l’actualitat.
    Hem estat enredats per les entitats bancàries.
    Poc seny han tingut aquells que han estirat més la mà que la màniga, per cobdícia.
    Aquell que ens governen, han tingut una vena als ulls “ ja tenien la cadira calenta”.
    Aquells economistes tan prestigiosos, ans han defraudat “dormien a la palla” jo crec que fis hi tot no tenen ni el graduat escolar? Quina desgracia confiar en ells!!!!!

  • Ha arribat...[Ofensiu]
    AVERROIS | 16-02-2011 | Valoració: 10

    ...un punt en que ja ens conformem en "sort que tenim encara feina" Això si que és un gran guany per el poder i els ricsque diuen cofois... "La famosa clase mitjana, la burguesia...que és pensaven aquets desgraciats, que ens treurien del mig, mireu amb un cop de mà, han caigut en la desesperació, els hem enredat de valent, hem creat un fantasma i ells han caigut de quatre potes...en el fons no saben estar sense que algú els enredi, els domini i els marqui per a on han d'anar"
    Molt bé Núria, és un tema d'actualitat que segons diuen en el 2012 canviarà, o no.

    Una abraçada.

  • Els ajusts i retallades[Ofensiu]
    Jaume Cavaller | 16-02-2011 | Valoració: 8

    M´ha agradat prou, i he de opinar un poc del tema. Mentres hi ha gent que no pot arribar a fi de mes treballant, en retalls i, a vegades explotats per empresaris que només miren per tindre algunes xifres més als seus contes bancaris, ens diuen a la televisió que ens estem recobrant de la crisi. Però a quin preu? Aquesta pilota la crearen primer els rics, i la gent de classe mitjana i baixa serán els últims en eixir d´ella.

Valoració mitja: 9.33