Perversió a l'església Catòlica

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Hi ha moltes situacions que a més de corprener-me, m'indignen. Qualsevulla forma de fer patir a un ésser humà, provingui d'on provingui i sigui qui sigui que l'executi, abusant de la seva fragilitat i imposant sobre d'ell el poder despòtic. Això m'enerva, em fa bullir la sang (i ja he passat amb escacs els vint anys, en referència a la cançó de Serrat).
Però el que encara em treu molt més de les caselles, això si es pot midar aquests sentiments, és que l'abús i el patiment es faci sobre infants. Crec que una societat o elements de la mateixa són prou indignes, si aquest valor no es preserva per a tots els essers humans- em refereix a la dignitat- que per desgràcia no és el cas i que a sobre tant nins del primer món com dels que dèiem del tercer i quart, aprofitant-se de la seva feblesa siguin malmenats, prostituïts i esclavitzats.
No parlaré en aquest article dels països on hi ha nins esclaus que treballen per un simple plat de menjar, ni de nins soldats que fan aquest trist ofici, on moren i es maten, perquè els va bé pels seus rèdits a les empreses neoliberals, ni tampoc dels infants que treballen per les fabriques o filials que han muntat les esmentades empreses del primer món, perquè allà la mà d'obra es paga d'una manera miserable i llavors arriben aquests productes a preu de saldo a les nostres contrades, mentre aquests nins seguiran ben igual en la ignorància, la malaltia i la misèria.
Avui parlaré sobre el darrer programa "60 minuts" emès pel canal 33 el dia 30 de gener passat, amb el nom de: " El Vaticà i els delictes sexuals (Sex, crimes and the Vatican)" Un reportatge de Com O'Gorman. BBC. Gran Bretany. Es tractava de la pederàstia dins de l'església Catòlica.
Vaig escriure no fa estona que a USA hi havia més de 4500 casos d'abusos sexuals de capellans a infants i que les parròquies es trobaven en nombres vermells, arrel de les indemnitzacions que havien hagut de pagar a les famílies dels nins assetjats sexualment.
A aquesta aberració i quedava ben explícita en el reportatge, és que existís una documentació oficial. El document (Crimen Sollicitationis) va entrar en vigor fa 20 anys per ordre d'aleshores cardenal Joseph Ratzinger, l'actual papa Benet XVI. Explica als bisbes com fer front a acusacions d'abusos a menors fetes contra sacerdots, i molt poca gent que no siguin els dipositaris l'ha vist. Els crítics diuen que el document s'ha fet servir per evitar processaments per delictes sexuals. Crimen Sollicitationis es va escriure en llatí el 1962 i es va distribuir als bisbes de tot el món, amb ordres de mantenir-lo tancat amb pany i forrellat a la caixa forta de la diòcesi.
Un dels sacerdots, el pare Joseph Henn, ha estat amonestat per 13 càrrecs per un gran jurat als Estats Units. Mentre s'estava filmant el reportatge, el pare Henn estava lluitant contra les ordres d'extradició des de dins de la central del seu orde, al mateix Vaticà. El Vaticà no l'ha obligat a retornar als Estats Units per fer front a les acusacions. El Vaticà ha refusat participar en el programa, a pesar dels diferents requeriments fets en aquest sentit.
El testimoni de la padrina d'un dels nins, on mentre que el ministre li donava classes de guitarra, aprofitava per abusar sexualment d'ell i sentir com aquella dóna deia que li havien destroçat la vida, no tan sols al nin, sinó a la família que ja no podia confiar amb qui els havien adoctrinat en la fe que tenien i ara es trobaven plens de dubtes, fou, entre altres afirmacions del programa , la gota que va fer vessar el tassó.

Aquests "ministres de l'església" pervertits, que diuen predicar o ésser representants de Jesucrist, estan crucificant a aquests nins i nines. No puc estar dins d'una institució que permet aquesta barbaritat i els empara perquè puguin actuar amb impunitat (al manco en front de la justícia dels homes, de l'altre no en sortiran lleugers).
Per tant i conseqüentment, dia 1 de febrer passat, la meva dona i jo varem comparèixer en el Bisbat de Mallorca i varem signar la baixa d'aquesta institució. Amb el nom específic de fer un "acte d'apostasia". Estava empegueït de pertànyer a una institució que és capaç de donar cabuda a aquests malalts i depravats sexuals, i a més donar-los suport.
Han tergiversat el missatge de Jesucrist i es poden aplicar les paraules d'aquest mestre quan deia: "Sepulcres blanquejats i llops amb pell d'ovella" i per afegir quan parla: "És inevitable que vinguin escàndol; però ai d'aquell per causa del qual vénen¡ Més li valdria fermar-se una pedra de molí al coll i el tiressin a la mar, abans d'escandalitzar a un d'aquests petits".(*)
Com vos n'heu adonat, jo no els he jutjat. Qui ho fa són les mateixes paraules del qui diuen representar.
Afegeix a dir que el tràmit ha estat senzill: Adquirir el certificat de baptisme a la parròquia on et batejaren i anar a la cancelleria bisbat amb el DNI. i signar la renuncia. Cap problema.
A hores d'ara em sento més lleuger, de veritat que m'he tret un pes de sobre i he afegit una acció congruent amb el que realment sent.
Ja no sóc dels seus.

Josep Bonnín


(*) Evangeli segons S.Lluc.

Comentaris

  • Un cristianisme sense religió i sense ciment[Ofensiu]


    Bé m'adonc que al missatge d'abans hi ha unes quantes erradesd d'imprempta com per exemple Sokker enlloc de Sóller. No és d'això que volia parlar.

    Per la web o l'internet circula un article en castellà " Un cristianismo sin religión y sin cemento". És molt probable que l'hagiu llegit i m'atrevesc a dir que fins i tot és més que probable que hi estigueu més que d'acord.

    En el joc dels idealismes una societat anarquica- on tothom és igual i fa el que li dóna la gana sense haver d'obeir a ningú - és idilicament perfecte.
    La realitat però ens fa veure que mos agradi o no necessitam tots d'unes normes i d'unes institucions.

    Les lleis, les constitucions i els parlaments legislatius són necessaris, en matèria política a qualsevol estat; com les sagrades escriptures,els dogmes o els temples. en matèria de creença religiosa, ho són a qualsevol religió.

    Que mos hi sentiguem o no identificats, ja són altres coses.

  • Doncs no senyor[Ofensiu]

    Efectivement el 19 de febrer passat, el setmanari Sókker . on jo maREIX Vaig col-laborar quasi cinquanta anys . publià es vostro articlet.
    Veig que aqui a Relats en Català estau rebent moltes enhorabones. El criticar i atacar amb duresa o amb ironia menysprteutiva als bisbes i capellans catòlics ( aquesta colla de fantasmes) s'ha posat molt de moda arreu de l'estat espanyol.
    Que en moltes de les coses a que vos heu referit en es vostro escrit tengueu o no raó, ni vos ho discutiré. Tampoc jo pens discutir.vos el que vos sentiguewu, o no, catòlic, jueu, budista o fins i tot ateu. Gràcies a Déwu no estam al temps aquells en que a añgun avantpassat vostre se l'obligà per força a fer-se catòlic i a abandonà es judaisme.
    Cadascu és ben lliure de pensar i fer el que li dóna la gana.
    Sou del parer que el Papa Benet de Roma , el bisbe Jesus de Mallorca o el rector Joan de Sóller van malament. Vos heu aturat a pensar que ells potser pensen el mateix ? Que noltros som es qui anam errats de comptes.

    Heu signat la fulleta de l'apostasia i vos sentiu a plè. No sou el primer qui l'heu,bé o malauradament signada i no crec que tampoc sigueu es darrer. Per descomptat no pens seguir es vostro exemple. Me sent jo tambè a plè de fer.vos ho saber.

    Dos mil set anys de cristianisme i de catolicisme i les ensenyances de les Sagradesd Escriptures i dels Sants Evangelis estàn per damunt el que bé o malament faci o deixi de fer un membre destacat de sa meva religió.

    Prec a l'Etern Creador que almenys no perdeu la fe en el Dèu d'Abraham, Isaac i Jacob. en una paraula el Déu dels vostres oares.``

  • La veritat[Ofensiu]
    gypsy | 11-02-2007 | Valoració: 10

    és que és un horror.
    El pitjor, amagar-ho, tapar-ho com si no passés.
    És indignant però a més encara quan parles en nom de Jesucrist, que si ho veiés els escupiria a la cara.

    petons Josep!.

    gypsy

  • La fe i els seus paràsits[Ofensiu]
    qwark | 10-02-2007

    Admiro la teva manera de ser fidel als teus principis i actuar en conseqüència. Diu molt d'una persona. Respecte al tema tractat, potser no és el més greu dels crims comesos per l'Església Catòlica. Vull dir que, com a Institució, tampoc tenen la culpa de tenir corruptes en les seves files. Potser sí de les maniobres d'encobriment.

    La ironia és que en la seva eterna batalla per convèncer tothom de la vessant pecaminosa del sexe (que de vegades sembla que és el pitjor dels pecats, pitjor que, per exemple, ser un assassí de masses) aquests casos de pederàstia han assolit una rellevància magnificada pel seu missatge. Obrint de pas altres debats, com la seva oposició radical a l'homosexualitat o l'anacronia antinatural del celibat.

    Per mi, l'Església té pitjors pecats. Per exemple la supèrbia. Una institució antidemocràtica exercint de lobby radical d'ultradreta contra règims escollits democràticament, fent gala d'una pretesa superioritat en temes morals. Jesucrist es ficava en política? A favor dels poderosos?

    Felicitats de nou per atrevir-te a viure segons les teves conviccions.

  • Noi, m'has...[Ofensiu]
    AVERROIS | 10-02-2007 | Valoració: 10

    ...deixat bocabadat. Tens tota la raó, la fe no pot ser representada per cap "Associació" anomenada "Esglesia", sia la que sia. En el moment que prenen protagonisme deixen de ser vertaderes. A dins es formen totes les lacres de la societat. Et penses que totes les religions tenen cura de les persones? Més aviat no. Son societats mercantils amb afany de lucre. Poder , diners etc. etc. Si avui tornés a neixer Jesucrist, per suposat tornaria a dir les mateixes paraules a Roma, que va dir al temple de Jerusalem i com a conseqüencia, tornaria a morir per nosaltres. Quantes vegades hauria de morir perquè l'home se'n adonés de que està errat?

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

537848 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!