PER QUÈ, PAÍS IMAGINARI ?

Un relat de: Antonio Mora Vergés

En un país - imaginari - l'atur havia superat el 20 per cent de la població activa; els 'polítics professionals' anàvem marejant la perdiu; reunions, comitès,..... i ben aviat el dèficit de les finances publiques va créixer i créixer, fins arribar quasi als nivells de l'atur.


Els ciutadans veient la inutilitat dels 'pares i mares de la Pàtria' és van llençar al carrer, i van enderrocar als governs, locals, autonòmics, nacionals ,... i van dissoldre els parlaments, consells, ..... La reducció del temps efectiu de treball en un 20%, i la contractació obligatòria per part de les empreses d'aturats per cobrir tot l'horari, va ser primera decisió que es va prendre de forma assembleària. Al cap d'un mes - comptat dia per dia - els comptes públics començaven a canviar de color, i abans d'un any s'absorbia totalment el dèficit.


La segona decisió va ser constituir 'tribunals populars' per jutjar als responsables polítics i administratius, que de forma activa - fent - o passiva - deixant fer sense dir res - havien quasi ensorrat al país. Abans d'un mes - comptat dia per dia - s'havien executat 1.000.000 de penes capitals, i abans de l'any es tancava el proces de revisió, que curiosament arribava quasi al 20% de la població activa.


El país imaginari es va constituir en república.


A dia d'avui tothom parla - encara - del proces exemplar seguit en el 'país imaginari' per acabar amb l'estultícia i la corrupció, que semblaven endèmiques - consubstancials - diria la Presidenta de la Comunitat de Madrid l'any 2.010 d.C, a l'activitat pública.


Ah!, en el 'país imaginari', no s'han tornar a reproduir ' les castes' , la pràctica de la equitat i la justícia, han portat una pau veritable, i s'ha restablert l'harmonia entre els éssers humans i naturalesa.

Comentaris

  • vaig a ser dolenta[Ofensiu]

    però en un païs imaginari tampoc es lliurarien de la maldat ni de la cobdícia. Com a molt la podrien controlar i com que (sia per haver mossegat la poma Golden o per altre motiu), l'ésser humà és i serà sempre dual doncs sempre caldrà estar atens per repelir les seves malignitats.

    (bé, m'ha quedat una mica rebuscat oi?)

  • Excel.lent[Ofensiu]
    lluisdesils | 13-05-2010 | Valoració: 8

    Uns comentaris molt sarcàstics , però molt encertats sobre l'estat actual de la política. Potser sí, que només en sortirem a base d'eliminar tots els indesitjables. Això no hauria passat amb una educació en valors com cal en una democràcia, en la que la matèria prima és l'home i la dona. I amb una matèria prima podrida no es pot fabricar res de bo.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5408082 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com