NADAL. L’ETERNA ESPERANÇA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
 La Guillermina Subirà Jordana, feia un comentari molt assenyat; quan va néixer el nen Jesús, no tots els pastorets van córrer cap a Betlem. Algun, dic jo, es quedaria a cuidar els ramats, i aquests van deixar la visita per més tard.

Recordo una història que vindria a donar-li la raó :https://www.guimera.info/wordpress/contesnadal/vigencia-dels-evangelis-apocrifs/

S’explica que prop de Betlem – cal situar-nos 2023 anys enrere-  ara en aquell indret només trobareu soldats que assassinen infants - , hi havia pastors que passaven la nit a l’aire lliure vigilant els ramats. De sobte, un àngel se’ls va aparèixer, i la llum de la glòria celestial brillava al seu voltant. Els pastors es van espantar, l’àngel però, els hi va dir: «No us espanteu! Us porto una notícia emocionant. Avui ha nascut el Messies a Betlem». Aleshores, van aparèixer molts àngels al cel, que deien: «Glòria a Déu a dalt del cel, i pau a la terra».

Els pastors representen els pobres d’Israel, persones humils que interiorment viuen amb la consciència de la seva carència, i precisament per això confien més que els altres en Déu. Són ells els primers que veuen el Fill de Déu fet home, i aquest encontre els canvia profundament.

Explica l’Evangeli que se’n van tornar «glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit» , com bé apunta la Guillermina Subirà Jordana, els pastors que s’havien quedat tenint cura dels ramats de tots, anaven ara, a fer la visita al nounat.

Aleshores i ara calia vetllar, expliquen les cròniques que hi havia un grup de fariseus, que sense parar de recitar la llei, no feien altra cosa que trair-la, havien bloquejat la renovació del Sanedrí, i se’ls atribuïen més enllà del fet que extorquien al poble, tota mena de malifetes, robatoris,  assassinats,..., la gent senzilla  esperava  - des de feia segles - que el Messies els
alliberes d’aquella situació, i l’anunci del seu naixement els omplia d’esperança.


La història ens diu però, que aleshores van guanyar els fariseus.

Esperem que el bon Déu, aquest Nadal de l’any 2023, posi fi  al patiment de tantíssimes persones. Amén !!!!

 

Comentaris

 • Glorificar a Déu. [Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 08-12-2023 | Valoració: 10

  A mi m'ha semblat molt bé aquest relat, on descrius detalladament que Déu s'ha de glorificar sempre. Hui en dia estan patint moltes persones. És així.

  És històrica i molt necessària amb l'esperança.

  Cordialment.

  (No està bé, que vages publicant cada tres dies. Això no ho fa ningú. És qüestió d'allargar els relats més dies. Així no tindràs més comentaris. Si és que t'interessa).
  (Jo l'últim poema l'ajorne dues setmanes i així tinc més comentaris. Comprens o no comprens).

  Perla de vellut


 • De moment...[Ofensiu]
  Prou bé | 06-12-2023

  El mal regna sobre el bé! És clar que l'esperança diuen que no s'ha de perdre mai
  Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6905 Relats

1200 Comentaris

5383174 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com