L'home del banc

Un relat de: jlucpicard
L'home en un banc

Ja fa temps que el veig rondar pels carrers del barri, és un home de mitjana edat, alt, cepat, ros, bé, potser una mica pel-roig amb el cabell llarg i una barba considerable (ben bé podria ser el personatge de Thor!). Hom diria que no és nascut aquí, deu ser d'un país nòrdic? No fa mala cara però tampoc n'hi ha per tirar coets ja que acostuma a anar una mica brut, esclar, és una persona del carrer com tantes d'altres que deambulen amunt i avall per les ciutats i altres contrades del territori. Acostuma a estar assegut en un banc, tant se val si fa bon temps o no, és igual si són les nou del matí o les set del vespre, ell està allí, descansant dels seus llargs passejos per les aceres que no el conduixen a cap lloc en concret.
Jo li dic l'home del banc (és obvi) i en certa manera em fa una mica d'enveja perquè no ha de donar explicacions a ningú, a la seva manera és lliure, gaudeix d'una llibertat només truncada per ser un exclòs social.
Quina llàstima no poder tenir-ho tot! Quanta tristor em produeix el fet de no poder tenir a l'abast un troç de la seva llibertat! He d'ésser un sense-sostre per no tenir que donar explicacions? He d'estar tirat al carrer per no estar atrapat en aquest sistema que cada dia ens apreta més i més? D'altra manera, llibertat a canvi de menjar calent a taula? temps a canvi d'un lloc on viure dignament? Qui és més desgraciat? Està clar que ell no encaixa dins l'engranatge que ho mou tot plegat, però, qui l'ha col.locat fora de joc? Ell mateix o nosaltres? Ja sé que aquestes quatre ratlles són només una crítica a la societat actual, ja sé que jo estic còmodament assegut a la cuina de casa meva prenent-me un te calent i esperant a l'hora de sopar (que bonic i que fàcil ho tinc). Però qui em diu que no estaré mai en la situació d'en Thor (l'home del banc)?, qui m'assegura que la meva situació romandrà impassible fins a la meva mort? Ningú pot dir que tot està controlat perquè inclús quan el sac de blat estava lligat a l'arrivar al molí encara va fugir!
Melic! Aquesta és la paraula clar, mirem-nos-el abans d'anar a dinar o quan ens agitem en aquell llit amb el matalàs de làtex amb microfibra i no sé que coi més! No ens apartem quan en Thor passa pel nostre costat amb un aspecte poc convencional, no, mirem-nos dintre ben al fons perquè tal com i estan les coses (i no estan molt bé) mai se sap que en depararà el futur!
Ànims per a tots els Thors (per desgràcia masses).

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

jlucpicard

7 Relats

7 Comentaris

4717 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99