L'esprint final

Un relat de: Sefanals
L'han estat preparant durant molts mesos. Des que el van descobrir corrent com una bala en un camp de futbol de poble i se'l van endur a la ciutat, li han fet seguir un programa d'exercicis rigorós dissenyat expressament per un equip d'experts. És un pla global en què intervenen esportistes, metges, nutricionistes, psicòlegs...

El tenen concentrat en un centre d'alt rendiment. L'han monitoritzat i controlen l'energia que gasta quan entrena, el que menja i el que beu, les hores que dorm, el que llegeix. Tot.

Com que el programa és molt dur, l'animen en tot moment perquè no defalleixi. L'informen que han organitzat una xarxa d'espies a l'estranger per comprovar les marques dels seus contrincants. Tants minuts, tants segons, tantes dècimes. Estan segurs que no n'hi haurà cap que li faci ombra, però l'entrenador el continua pressionant. Encara ha de rebaixar el temps una mica més. Li asseguren que tornarà dels Jocs convertit en un heroi nacional, el rebrà el líder suprem i, gràcies a la seva gesta, el país serà l'admiració de tot el món. Per això, el sotmeten a classes d'oratòria perquè sàpiga què ha de dir quan l'entrevistin.

Poc abans del dia assenyalat el duen a la ciutat on se celebrarà la competició. De la residència dels atletes a les pistes d'entrenament, sempre va acompanyat de dos policies camuflats. És per la seva seguretat, diuen. En el trajecte, a un centenar de metres de l'estadi, veu un edifici on voleia una bandera del Canadà. El futur heroi nacional se la mira i, de cop i volta, el patriotisme que li han inculcat s'ensorra, alhora que les ganes de triomfar creixen.

Per fi ha arribat el moment. L'esportista corre com li han ensenyat a córrer. Està convençut que, amb la seva marca de tants minuts, tants segons i tantes dècimes, en tindrà prou per arribar fins a l'ambaixada del Canadà. Ha aprofitat un descuit dels guàrdies que l'acompanyaven per iniciar un esprint que el durà a la llibertat sense que l'atrapin.

Comentaris

  • llibertat[Ofensiu]
    La Becada | 06-12-2021 | Valoració: 8

    Ell s'ha entrenat de valent per aconseguir la llibertat. Un bon relat. Sort.
    Cordialment

  • Canadà com a símbol de protecció[Ofensiu]
    Magda Garcia | 06-12-2021 | Valoració: 10

    Bon dia Sefanals,
    El Canadà com a símbol de país que acull persones que reivindiquen l'estatut de refugiat o protecció internacional és molt adient per mostrar que una persona esportista, a qui un règim autoritari utilitza com a símbol nacional, necessita llibertat personal i aire per sentir-se lliure fins al punt de fer un esprint final per aconseguir-la!
    M'ha agradat molt aquest relat.
    Cordialment

  • Treure rendiment[Ofensiu]
    Prou bé | 06-12-2021 | Valoració: 10

    Un bon relat amb un bon final, sorpresa... O no tant! Ens portes sense adonar-nos-en pels camins d'una història amb esperança.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Sefanals

5 Relats

15 Comentaris

2930 Lectures

Valoració de l'autor: 9.71