L’ESCÀNDOL DE L’AIGUA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
M’explicava un infant de 9 anys, català per descomptat, que vivim en un món tancat en el que ni entra ni surt res, i que per tant, tenim ara el mateix volum d’aigua que hi havia abans de l’aparició de l’espècie Sapiens Sapiens.

El que ha canviat – i molt – és el nombre de persones, i determinades especies animals – la ramaderia extensiva - que en consumeixen, el consum en usos agrícoles i/o industrials, i MOLT important, l’aigua , fa anys i panys que ha deixat de ser un element “ natural “ , i és avui un “producte” més en mans del sistema d’explotació capitalista

 

L’infant no trigarà en concloure que des del sistema, NO S’HA FET cap inversió per augmentar l’eficiència en l’ús i consum de l’aigua. El sistema té plena consciència que justament el foment de l’escassetat, és un dels pilars del “ negoci”, i que les morts derivades de manca d’aigua, son del tot necessàries per mantenir els beneficis.

Ponç Pilat, deixava triar als jueus entre Jesús i Barrabàs, la tria avui està entre un món on l’aigua és un dret humà, o en els beneficis i dividends de les Companyes que intervenen en el Mercat de l’aigua, a dia d’avui, la segona opció és la guanyadora

Tot s’acaba tornant “ mercaderia”, els infants, les dones, les persones grans, els malats i febles , els drets socials, cívics polítics, l'aigua, l'aire,......,




Comentaris

  • El consum de l'aigua. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 29-03-2023



    El que descrius, és un problema de tots, perquè tot està en mans del capitalisme i també dels que la consumim. És un gran problema per a tots.
    Molt ben plantejat, Antonio. Tant de bo, l'escàndol de l'aigua, no es passe de la ratlla.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • A veure...[Ofensiu]
    llpages | 27-03-2023

    si el sistema capitalista controlés l'accés a l'aigua potable, faria ploure. Perquè si no plou, rics i pobres (és a dir, tothom) estan condemnats a desaparèixer. I a ningú, molt especialment als rics, els abelleix d'avançar el seu traspàs a l'altre barri. No nego que controlin recursos naturals locals, per descomptat, però estem parlant d'un problema global, de tot el planeta, i hi ha gent molt influent i poderosa, però si no plou, tot el seu poder claudicarà.
    Això no arregla res, però només pretén assenyalar que el problema de l'aigua és quelcom que va més enllà de la lluita de classes.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5430812 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com