L'efecte, o el defecte, "Paco Loco "

Un relat de: Antonio Mora Vergés

L'efecte, o el defecte, "Paco Loco "

No tinc gaire clar, si es una cosa o l'altra, o fins i tot les dues, m'explicaré : la història bàsicament va de reflexionar sobre alguns fets del passat, que condicionen - i de quina manera - la vida de tots i cadascun dels espanyols.

Alguns recorden que hi havia un General , un fresco general que viene del Norte, deien els homes del temps, fins que van rebre una sanció exemplar, perquè segons sembla, el General que manava POR LA GRACIA DE DIOS, va entendre aquella inofensiva sornegueria, com un INSULTO AL JEFE DEL ESTADO, i la cosa va acaba malament - com quasi totes les coses en aquells temps obscurs, oi ? - ; segur que recorden també, allò de que ESPANYA ES UNA UNIDAD DE DESTINO EN LO UNIVERSAL, que ni aleshores ni ara, entenia ningú, però que ras i clar, volia dir, en aquells temps i en aquests, que sobretot les perifèries, havien de vetllar perquè l'espanyolisme més ranci no perdés pistonada, i van venir los Coros i Danzas de la Sección Femenina, i el Frente de Juventudes , i ..... per damunt de tot, el que ens va venir a tothom va ser la pèrdua del sentit crític, i l'acceptació com a veritats immutables d'allò del CAUDILLO DE ESPAÑA POR LA GRACIA DE DIOS, que sembla que fins i tot, es pot transmetre, tot i transmutant-se en REY DE ESPAÑA POR LA GRACIA DE DIOS, tenim pendent, quan toqui ! decidir sobre aquesta qüestió, i d'altres com allò DE LA UNIDAD DE DESTINO EN LO UNIVERSAL, en això veurem si vivim realment en democràcia.

N'hi ha més de veritats "absolutes" que venen d'aquells temps obscurs, i que de grat o per força, estan encara dins del cap de molts de qui avui manen o poden manar, i certament veiem que aquestes "certeses" , aquestes afirmacions indemostrades i indemostrables, les creuen a ulls clucs, gent que porten l'adhesiu de progressista, els Ibarra, Bono, Chavez, Guerra ,... com aquells altres que admeten sense embuts que CON FRANCO VIVIAMOS MEJOR, aquí els cognoms els poseu vosaltres amics lectors.

Avui, quan alguns retroben les restes [ quasi 70 anys desprès ] dels seus éssers estimats, n'hi que diuen allò de que cal oblidar, però certament els cal més als botxins i als seus descendents, que gaudeixin de les avantatges heretades, que a les víctimes i/o als seus familiars, que viuen per segona vegada, o tercera- en algun cas - l'exclusió per raons polítiques del famós estat de dret, una més de les afirmacions indemostrades i indemostrables !

Avui n'hi molts de Paco Locos, persones que insisteixen en aplicar solucions dels passat a problemes del futur, el cas francès - per proximitat - és una mostra evident , molta grandeur , però finalment s'ha fet realitat aquella frase que en han legat els argentins - quan els devem per les coses bones i dolentes que ens han deixat , oi ? - , algun dia sonaran los tiros por el lado de la justicia !

El perill no vindrà - penso jo - pels humils pollastres engripats, vindrà més pels galls que continuen cantant de cara al sol, mentre la terra - literalment - s'encén sota els seus peus.

Hi havia una novel·la, que desprès va esdevenir fins i tot pel·lícula, que preguntava, ¿ARDE PARIS ?, avui podem afirmar que si, i a més, quasi podem assegurar que ben aviat, ho faran altres ciutats, temps al temps !

No serveix l'efecte "PACO LOCO", a desgrat de tot, és aigua passada, és hora de començar de nou, com el feng-shui , des del buit, per anar col·locant cada cosa al seu lloc, i fent-ho a més, quan toca, és a dir , ara i no, dins d'un any, lustre, decenni, .........
mora.a@guimera.info







Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5424686 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com