L'art d'escriure

Un relat de: Danielap
L’art d’escriure
Benvolguts lectors i escriptors,
Ens trobem aquí perquè volem gaudir de dues grans passions:
1. la primera, la web de relatsencatalà ens hi ofereix una infal•lible oportunitat d’or per a poder sempre que ho creiem oportú anant de mica en mica besllaurar el nostre plaer per a conèixer diversos escrits sobre narrativa, poesia, critica política, contes, etc. Tots fets per persones anònims, però indiscutiblement de moltíssima qualitat.
2. Sí realment cultivem el bon gust per la lectura, tard o d’hora serem nosaltres mateixos els que hi voldrem esser els autèntics protagonistes i per tant no tindrem altra sortida que convertir-nos amb uns autèntics i veritables escriptors en llengua catalana.
3. Aleshores tant si hi valdrà el domini que en tinguem sobra la llengua catalana sí ha representat o no la nostra llengua materna, sí representa una de les nostres llengües de referencia, més tard o més d’hora podrem recollir els nostres propis fruits.
4. Arribarem a conèixer i dominar el nostra vocabulari i la seva gramàtica, els seus sinònims i antònims, les seves frases fetes, i tòt allò que enriqueix veritablement tot un idioma.
5. Tant sòls així, podrem arribar a pensar i escriure per a un tipus de lectors o altres amb indiferència que aquells lectors siguin o no contemporanis nostres o no, perquè allò que hi parlem s’escampa amb el vent però allò que hi escrivint restarà per sempre.

Comentaris

  • Molt bona...[Ofensiu]
    AVERROIS | 26-10-2014 | Valoració: 10

    ...valoració d'aquest art que és escriure. El més important és gaudir escrivint i escriure molt ja que tant sols així un pot entreveure la importància dels mots, de les frases, de cada poema o escrit.
    Això també comporta llegir, més o menys, no és important, però també saber que es llegeix i si pot ser de diferent temes.
    En fi unes bones normes per poder escriure i gaudir.
    Una abraçada.