L'àngel caigut

Un relat de: L'espurna adequada


Fa fred i la gent passa abrigada, encorbada, impassible.

Roman allà, asseguda, constreta en un silenci reflexiu, mirant com desfilen aquelles figures anònimes davant d’ella. I es pregunta si no és massa tard, si no s’ha convertit ja en una d’ells sense adonar-se’n. Qui és ella? Darrerament s’ho pregunta sovint i li aterra comprovar que a penes es reconeix a si mateixa.

Quelcom no acaba de rutllar al seu interior i sent que viu una vida de la que no n’és protagonista. Tan sols una observadora obligada.

Passa una dona jove, o potser no tan jove. Se la veu cansada, gris. Li criden l’atenció els seus ulls; són preciosos. Però semblen haver perdut el color, no s’hi veu en ells cap guspira d’il·lusió, i miren l’infinit que es va creant davant dels seus peus.

Nota com si s’estigués contemplant a si mateixa i veu com s’allunya mesclant-se en l’ambient neguitós del carrer. No percep cap so al seu voltant, sols observa com la perd de vista i s’esfuma.

Beu un glop de cafè, estrenyent la tassa amb ambdues mans. Es fixa en elles i se les queda mirant una estona. Són fines i esveltes. Sempre li han agradat les seues mans. Aleshores nota l’escalfor del cafè transmetent-se a elles i això la reconforta.

Torna a aixecar la mirada, moguda per una tímida i renovada il·lusió, i continua mirant la gent passar. Potser no és massa tard.

Comentaris

  • Gràcies[Ofensiu]
    L'espurna adequada | 22-01-2017

    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Darrerament m'he decidit a donar el pas i començar a publicar algunes de les coses que vaig escrivint. Aquest és el primer text que aporte al web i m'ha fet molta il·lusió llegir que vos ha agradat. Aviat penjaré més coses.

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 21-01-2017 | Valoració: 10

    Descrius molt be aquesta sensació. Ens llegim

  • M'ha agradat molt[Ofensiu]
    Montseblanc | 21-01-2017 | Valoració: 10

    Aquesta sensació d'observar-ho (i sentir-ho) tot com si ella mateixa només fos una espectadora de la vida i no estigués allà l'has descrit molt bé. M'ha arribat. Gràcies!

l´Autor

Foto de perfil de L'espurna adequada

L'espurna adequada

6 Relats

6 Comentaris

3916 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Sóc un valencià de la Costera, amant de la llengua i amb inquietuds creatives de diversos tipus.
Ací vaig penjant algunes de les divagacions existencials que se'm passen pel cap en forma de relats, poesies...
Si vols llegir-ne més, pots visitar el meu blog:

www.laprincesadelcaos.com