La violència en contra de les dones: Reflex de l'agressivitat i violència en el món.

Un relat de: Josep Bonnín Segura

La violència en contra de les dones: Reflex de l'agressivitat i violència en el món.


La violència contra les dones, no deixa d'ésser una part de la violència existent en el món, que els interessos del poder es dediquen a mantenir i a finança. El que realment volen matar, ja que viva trauria a la llum la incongruència dels seus plantejaments, és la part femenina: Sentiments, emocions, sensibilitat. Ara mateix afirm que quan me refereix a aquesta part que tots tenim -així com la masculina- no me refereix per res al sexe o al gènere.
Entenc la part femenina com la sensibilitat, la fecunditat (la creació) els valors que ens fan ésser persones humanes (solidaritat, tolerància, respecte, amor, art). Es desitja, pels mecanismes de poder, que aquesta part femenina quedi amagada baix una cuirassa d'odi, venjança, guerra. D'aquesta manera som molt més fàcils de manipular pels seus foscs interessos.
Quan el qui maltracta intenta aniquilar o matar a la seva parella (dona) físicament , el que voldria aniquilar és aquesta part femenina. Està totalment desequilibrat, perquè malgrat la té (vulgui o no), és incapaç d'assumir-la i esdevenir un ser complet. Fixant-nos en el dolor que pot arribar a tenir interiorment el qui malmena que precisa treure'l defora. El que realment desitja i fa en molts de casos és autodestruir-se. Després de lesionar i en molts de casos matar a la seva parella, com malgrat tot el dolor continua i no s'apaivaga, segueix amb el seu propi suïcidi.
El desequilibri d'aquests homes malalts que son incapaços d'acceptar la seva part femenina (que son tots els sentiments més elevats i arquetípics)ens ha de donar a pensar que la resta del col·lectiu social també està malalt.
Cert que s'han de fer una legislació que protegeixi a la dona contra el maltractament per evitar aquesta violència que esta sobresortint debut a una autèntica crisi de valors; malgrat aquesta enfloració,manifestada de forma violenta contra el sexe femení, només sigui la punta del iceberg.
La causa és molt més profunda. I si no és tornen a transmetre a través de quans medis socials (família, escola, col·lectius, medis escrits i audiovisuals) els valors ètics de respecte a la persona humana, seguiran apareixent manifestacions violentes que es batiaran amb l'etiqueta que interessi (ara l'etiqueta es violència de gènere, o violència domèstica) quan en el fons qualsevol violència sigui exercida sobre qui sigui, és un endarreriment del creixement evolutiu de l'espècie humana.
La responsabilitat de que s'acabi aquesta agressivitat cap al sexe femení ens pertany a tots, i no tendríem que consentir en absolut i a qualsevol nivell cap pauta de conducta, ni cap acte, el faci qui el faci (polítics inclosos) que minvi la dignitat de cap persona.
S'ha de fer paral·lelament, el constituir els medis per ajudar a la persona que és o ha estat maltractada, inclusiu s'han de fer lleis punitives perquè els maltractadors no puguin exercir la violència i sortir-ne ben parats (malgrat crec més en una teràpia obligada que en la repressió, per mi s'està parlant de persones malaltes) i també s'han de continuar, com deia abans, fomentant els valors ètics i morals de respecte a la dignitat humana. El dia que aquests valors formin part de la nostra convivència diària, no se quantes generacions tindran que passar per veure-ho, no hi haurà cap mal tractament a la dignitat de qualsevol persona, i haurem pujat un escaló molt important en la nostra evolució. Que així sigui.


* No he volgut emprar cap eufemisme com "violència de gènere" o"violència domestica" me recorden massa a "guerra preventiva" i a "daños colaterales" i l'únic que intenten fer és emmascarar la realitat de l'acte comés.

Comentaris

 • Interessant relat...[Ofensiu]
  Unicorn Gris | 05-01-2007 | Valoració: 9

  Té bastanta raó en general.

  Per exemple, no n'hi ha prou amb les lleis repressives, cal ("cal") una cultura educativa de la igualtat que aconsegueixi una societat estable.

  De què serviria, per posar un exemple, fer més dura la llei contra els lladres mentre la societat passés gana?? La prohibició pot tenir un cert efecte educatiu, vaja, però no dóna pas de menjar. Ens entenem, oi?

  Bé, felicitats pel text. Salut!!!

 • Cada dia en són més...[Ofensiu]
  Queca | 27-07-2006 | Valoració: 10

  per desgràcia. Sembla que els homes pensin... m'agradaria creure que pensen...
  Sempre hi ha excepcions, i per sort, aquí a relats i al voltant de la meva vida (de les altres no puc parlar...) hi ha homes que valen la pena. ;P Un d'ells ets tu, nin. Ets diferent a tot, únic, màgic, inimitable. Desprens tanta força, tanta sensibilitat...
  M'alegro molt d'haver-te trobat, i moltes gràcies per fer-me arribar aquest relat!
  Cuida't moltíssim sempre, i ja ho saps, seré per aquí si em necessites.
  Mil besades i una infinitud de somriures per a tu ninon!!
  La teva Queca.

 • he estat llegint últimamen bastant sobre la violència dins la pròpia família, ja que he estic fent un treball a la universitat sobre maltractament a la infància. Pel que fa al teu relat, tot i que podria ser més profund (una prova és la quantitat de llibres que tracten el tema), m'ha agradat perquè aportes idees pròpies i innovadores. Allò de atacar la part femenina em sembla coherent i encertat, opine que tens moltíssima rao.

  annabella pampallugues

 • és un bon article Josep[Ofensiu]
  Conxa Forteza | 30-06-2005

  ja l'havia llegit però no l'havia comentat, i ara aquests dos monten un numeret, el cavaller i s'escudera, mare meva, entre mallorquins mos coneixem ....

 • Lo mateix que ha dit Escudera[Ofensiu]
  Cavaller de Moncaira | 30-06-2005 | Valoració: 9


  Lo mateix que ha dit s?Escudera

  Llegit v otat i valorat.

 • Llegit votat i valorat[Ofensiu]
  escudera | 30-06-2005 | Valoració: 7


  Aixi de clar

 • Primer de tot...[Ofensiu]
  Llibre | 31-03-2005

  Josep, gràcies per passar-me la informació d'aquest relat teu com a relat de temàtica "violència de gènere" (tot i que no vols o no t'agrada usar aquesta expressió --i entenc les raons--).

  Se'm fa difícil de comentar totes les idees que exposes però et reconec que algunes m'han fet pensar i plantejar-me dubtes sobre el tema.

  De moment tot just estic llegint relats sobre aquest problema tan "de moda" als nostres dies. Quan tingui més clar què són els dubtes i què són les idees que m'he format... t'ho comentaré. O potser ho penjo al fòrum.

  Aquest relat teu, insisteixo, m'ha aportat molta informació. Potser no informació en el sentit estricte de documentació. Però sí idees, punts de vista... ja m'entens, no?

  Gràcies per aconsellar-me'l quan ho vaig demanar al fòrum.

  Salut!

  I una sincera abraçaferrada,

  LLIBRE

Valoració mitja: 9

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

400 Relats

905 Comentaris

509933 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!