LA VIDA ÉS SOMNI

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Escrivia en quasi totes les publicacions relatives als edificis escolars anteriors a la dictadura franquista que publicàvem, hores d’ara superem amb escreix les 1500.

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriorsi/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.

Em sobta – encara – la critica ferotge no ja dels que tancaven les escoles durant la dictadura, sinó dels seus fills, nets o besnéts, que defensen la tesis de que el passat no s’ha de remoure. Alguns d’ells tenen cognoms MOLT catalans, i de ben segur que porten la roba interior amb els colors de la senyera

Malgrat això – que no és un tema baladí - tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.

Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici, i val a dir-ho, sovint el desinterès per part de les direccions per aquestes “ qüestions històriques”

Val a dir que la presencia a casa nostra de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.

En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.

Fa més el que vol que el pot. Catalunya, i per descomptat els vostres descendents, us demanaran comptes per la vostra inacció

Rebia un email a castellardiari@gmail.com , amb còpia a coneixercatalunya@gmail.com

Benvolgut,

Esperem que li sigui avinent la nostra proposta, publicar   per comarques els edificis escolars deCatalunya anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista, com vostè, pensem que el tema pot suscitar l’interès de la ciutadania.

Em deixàvem un telèfon de contacte, i  els explicava que poden reproduir les publicacions de forma extractada, i fins que més enllà de les dades “ històriques” tenen plena llibertat per afegir, retocar, eliminar, el que creguin més convenient.

Els deia que em semblava un excel·lent regal de Nadal, i que així ho publicaria al Nadal de conte. 

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6795 Relats

1050 Comentaris

5098135 Lectures

Valoració de l'autor: 9.68

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com