La paràbola dels cecs

Un relat de: Jeroni Fuster
El poble jueu plora desesperat: l'exèrcit del faraó s'apropa. El Mar Roig és salvatge i hostil i una veu ferma s'imposa. "Fins ara heu confiat cegament en mi, torneu-ho a fer i us prometo que no us en penedireu" diu el gran líder, la veu de la raó divina.
De sobte, les dones deixen de somicar, els nens somriuen amb esperança i els homes agraeixen no estar sols. El mar ja no els sembla aliè i ferotge: l'escollit els menarà a través d'ell. "Visca el nostre líder! Què faríem sense ell?" Un raig de sol il·lumina la barba de l'ancià i el poble el contempla amb admiració. El temps detura el seu pes i una munió de fanàtics alça el profeta per sobre dels seus caps cansats.
La remor dels carros egipcis retorna els hebreus a la realitat. Aleshores, el savi estén la seva mà sobre el Mar Roig. El poble somriu confiat, acostumat a no intervenir en el seu propi destí. Creuen que amb el seu líder res no pot sortir malament, que ell sap bé què fa i què els obliga a fer. Però no pensaven igual els súbdits del faraó, el seu germà?
De cop i volta, una llàgrima acarona el rostre del profeta: sap que, per molta gent que cregui en ell, el mar segueix sent salvatge i hostil i no hi ha cap drecera per travessar-lo. En pocs minuts, la sang de tot un poble es vessarà a la costa d'un mar indomable, un mar que cal creuar sol.

Comentaris

  • No a ulls clucs[Ofensiu]
    Prou bé | 15-05-2022

    Fan falta els líders? Ens han de guiar? Els hem de seguir? Preguntes aquestes i més, que sorgeixen en llegir el relat. Un relat ben escrit i ben descriptiu de la situació en què es troben el conductor i els conduïts...
    Sort
    Amb total cordialitat

  • recreant històries[Ofensiu]
    Atlantis | 15-05-2022

    M'agrada llegir texts que es basen en fets històrics i/o en llibres icònics.

    En aquest relat es destaca la importància i al mateix temps la impotència dels líders. Aplicable a líders actuals, que independent de la seva bona o mala fe o de la seva integritat, saben que els seus ideals potser són utòpics i crec que deuen tenir aquesta contradicció.

    Ben escrit i interessant el tema.

  • Lideratge fallit [Ofensiu]
    llpages | 15-05-2022 | Valoració: 10

    La natura i tot el que s'esdevé en ella (marees, tempestes, esclafits, eclipsis, etc...) no entén de lideratges humans i molt menys de capgirar l'inevitable, per més que estigui gravat en lletres d'or a la Història Sagrada. Un text molt reeixit en vocabulari i ritme narratiu, m'ha agradat. Enhorabona, Jeroni!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per enviar-nos les teves dades, i gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Jeroni Fuster

Jeroni Fuster

2 Relats

5 Comentaris

361 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor