LA MASIA NOGUERA A LA VALLFORMOSA

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Anàvem la Maria Jesús Lorente Ruiz i L'Antonio Mora Vergés per la C-25 , la nostra destinació d'avui era l'antiga casa de Can Gallifa, dita avui Masia Noguera , situada a la Rajadell a la Vallformosa, el topònim apareix per primera vegada en una butlla del papa Benet VII, de l'any 978, i va tenir una revifalla perquè la TV3 [ la nostra ] en va fer una de les seves "Històries de Catalunya".

Can Gallifa, era la clàssica masia catalana construïda l'any 1582,al segle XIX l'arquitecte manresà Alexandre Soler i March la transforma en un conjunt arquitectònic modernista molt interessant, amb jardins i edificis d'inspiració neogòtica i neoclàssica; reformada per l'arquitecte Ignasi Oms i Prat en un esplèndid palau modernista entre els anys 1901 i 1920, és avui un dels edificis modernistes més notables del Bages L'arquitecte Marcel·lí Coquillat , és l'autor de la capella privada dedicada a la Verge dels Àngels, acabada l'any 1.922.

Avui la Masia o Manso Noguera és un luxós hotel de 4 estrelles, amb les màximes comoditats i el servei més exclusiu. Disposa de 12 habitacions dobles -dues són suites- decorades amb exquisits mobles antics i equipades amb la tecnologia més moderna i innovadora: aire condicionat, banyera d'hidromassatge, minibar, caixa forta, equip de música i televisió Bang & Olufsen, telèfon directe, accés a internet i sala, terrassa o vistes al jardí. La finca disposa d'un heliport.

Ve de gust passejar - en donem fe la Maria Jesús i jo - pels més de 80.000 m2 de jardí privat que envolten l'Hotel Manso Noguera i acostar-se a la fantàstica piscina exterior, a la capella privada dedicada a la Verge dels Àngels o a l'excepcional casa de les nines, entre d'altres. Privilegis als quals s'uneix el plaer de degustar el millor de la gastronomia catalana a l'exclusiu restaurant Carles Pressegué, xef de reconegut prestigi i d'estil propi, que prepara amb molta cura cada temporada una carta d'exquisides propostes amb els millors productes.


En un entorn exclusiu i relaxat. Al cor de Catalunya. El lloc és ideal per aïllar-se uns dies del soroll, per gaudir d'una celebració familiar, per celebrar un casament o per realitzar reunions d'empresa o convencions de treball.

Dades de contacte:

Masia Noguera
Carretera de Manresa a Rajadell
Eix Transversal C-25, sortida 126
08256 Monistrolet de Rajadell (Barcelona)
Telèfon/Fax: 93 872 59 09
E-mail: restaurant@carlespressegue.com
www.carlespressegue.com

En aquesta tasca de Divulgar el Bages, la Masia Noguera, ha estat una agradable experiència, que us recomanem.

© Antonio Mora Vergés.

Comentaris

  • Una vivència fantàstica[Ofensiu]
    surina | 15-08-2009 | Valoració: 10

    Una agradable experiència és el sol fet de gaudir de la lectura de la descripció d'aquest lloc mític.

    Realment al llegir aquest relat un decideix que anirà algún dia.

    No estalvio mai els somnis.

    Una forta abraçada

    Irene Tironi

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5455997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com