LA MAGNITUD DE LA INNOCÈNCIA

Un relat de: Gemma Matas Gustems

L’Oriol, molt convençut, em diu: àvia, em regalaràs la lluna?

Inconscientment, somric. Aquell “homenet” de tres anys me la demana seriosament i no només una vegada, sinó en diverses ocasions.

Aquest desig, repetit més d’un cop, no em deixa buida, al contrari, em fa pensar i molt!

A ell li encanta la lluna, quan la veu, te l’ensenya content, dient: mira, la lluna. El seu interès, en aquell moment, només és per aquell satèl•lit admirat.

I ara ve la reflexió. No va mancat de joguines, en té moltes, sobretot cotxes que són els seus preferits, però continua demanant la lluna, la demana a l’àvia, en qui confia i creu que no el decebrà: li regalarà la lluna!

Ens hem parat a valorar el món de la innocència? Ens hem parat a mesurar el valor que té per a un infant demanar quelcom?

El primer que ens ve al cap és pensar “ho volen tot, tenen tantes coses que ja no saben què demanar”. De fet, és cert, el pensament normal i general és aquest. Ara, quan sents al teu nét demanar-te una cosa com aquesta, una cosa que ell contempla i admira però que en el seu interior ho deu veure llunyà, i que a la seva manera deu pensar que no serà fàcil poder-la tenir, però que s’imagina que li podràs fer arribar, és quan se’ns presenta la incògnita de fins on arriba la importància de les coses en el seu món.

Tots hem estat nens i tots hem tingut desitjos, desitjos d’alguna cosa molt concreta o capricis de moltes, sobretot si s’apropa alguna data adient per rebre-ho.

La veu del meu nét demanant-me “la lluna”, m’ha fet vibrar, sobretot el fet que hagi escollit a un ésser concret per fer-ho i mantenir-ho, en aquest cas la seva àvia, ell hi confia!

L’Oriol tindrà la lluna; no és fàcil trobar aquesta joguina, quan ho demanes a qualsevol botiga d’articles infantils, només cal veure la cara de la persona que t’atén, no cal esperar la resposta, ara, a la seva àvia no li manquen recursos ni imaginació, no el decebrà!


Gemma Matas


Comentaris

  • Agraïment[Ofensiu]
    Gemma Matas Gustems | 28-11-2012



    Agraeixo de tot cor a Pepita Sabartés, la repassada que em va fer en el text, abans de l'edició il·lustrada.

  • I tan que no...[Ofensiu]
    Annalls | 16-11-2012 | Valoració: 7

    ...el decebràs, en el camí de la vida, ja has apres el que volen dir les llunes...
    Perdo per imitar "El viatge a Itaca".
    Es així, com diu la publicitat de la targeta, les millors coses, les que més ens omplen per sort , no tenen preu...!!

    Anna

  • Per molts anys![Ofensiu]
    Gemma Matas Gustems | 16-11-2012 | Valoració: 10


    I enhorabona també per aquest net que, de ben segur, tindra la seva propia lluna a travers dels ulls de la seva avia.

    Per molts anys Gemma,
    bar.

l´Autor

Foto de perfil de Gemma Matas Gustems

Gemma Matas Gustems

73 Relats

411 Comentaris

89515 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Com m’imagino que tots els que som relataires, m’agrada molt escriure, cada vegada més i valoro molt els comentaris que vaig rebent.

​L'opinió del companys ajuda a anar aprenent, a corregir errades de narrativa on et pots haver confós, a reflexionar i a desenvolupar la imaginació, així com també és molt interessant llegir relats que vas trobant aquí i allà, anar ampliant el cercle de coneixença de relataires i descobrir cada cop més el gran món ​que ens ofereix​ la literatura.

Estic molt contenta de formar part de RELATS EN CATALÀ, crec que és una web molt important per tots els que ens agrada escriure i que no ho fem per l’afany material de guanyar-hi diners.

Us passo el meu correu per si algú de vosaltres vol tenir un contacte més directe:

gemmamatas.50@gmail.com

També us passo el meu bloc, molt senzill, però és on vaig reunint tots els meus escrits, siguin els passats a RC o d'altres.​

http://gemmamatas.blogspot.com