La joguina de l'avi

Un relat de: hiolambda
L’Hilda feia de cangur d’un nen i una nena. Els havia anat a buscar a l’escola. Feia solet, havien berenat… Així que va pensar que què millor que passar una estona d’esbarjo al parc.
Aquests nens eren molt moguts, demandants, titllats per la gent de mal educats i desobedients. L’espina clavada dels avis, gent destacada. Els seus néts havien de ser els millors i no semblava que els pares ho estiguessin aconseguint amb tantes llibertats, tanta comprensió i suavitat, tanta educació laica i consentiment als capritxos.


La jove era a la plaça fent-los jugar, als tobogans, gronxadors, amb la demés canalla i fent el que fan tots els nens: xivarri i donar vida i sentit al parc. Sovint es veia sobresaturada, però quan arribaria la mare, ella marxaria a casa o a fer un volt i passaria per l’eix comercial o aniria a prendre alguna cosa… i els seus pensaments interiors es van esvair quan el nen la cridà per a anar a jugar a pilota i la nena per a pujar al gronxador.
-Vine...! Pujo a ta germana al gronxador i després juguem els tres al futbol – cridà.

Però el nen marxà en direcció contrària i s’apropava a la carretera. A ella li anava a agafar un cobriment de cor. O deixava a la nena sola al mig del parc o anava a buscar-lo, tal com va fer. Tot seguit, un cotxe va aturar-se al final del carrer i va baixar un home canós. L’avi. El que es pensava que tot ho feia bé, tot i un discret èxit a la vida. Però realment ell s’ho tenia ben cregut i que podia educar millor als seus néts que els seus propis pares. I aquella tarda tenia els cables més creuats que de costum.
Va sortir del cotxe i el nen directament va anar cap a ell, a abraçar-lo.

Ingenu!

L’home el va rodejar amb el seu gran braç i el va fer entrar ràpidament al cotxe per a així ràpidament, sorollosament, fugir veloçment amb la seva joguina, el seu premi.

L’Hilda, enfonsada, esbufegava per la carrera, vermella, plorant, cridava el nen. La nena s’havia anat acostant cap a ella. Plantada al seu costat, va picar-li l’esquena. “Tato?”

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

hiolambda

4 Relats

1 Comentaris

2263 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00