La història furtada

Un relat de: atònit
La dona s’acaba de seure en un dels seients reservats del vagó del metro i treu, de la bossa, aquell llibre que li van regalar -ja no se’n recorda ni qui, ni quan- i que té un títol curiós: Una història furtada.

Quan tot just porta una pàgina llegida -la dona ja no hi veu gaire- els altaveus anuncien la pròxima estació i tot d’una guarda el llibre a la bossa i es disposa a baixar.

El metro va força ple a aquella hora del matí. Tot mirant amb llàstima cap a l'home que ha cantat acompanyant-se dels acords d'una guitarra i ara demana unes monedes als passatgers, l’anciana espera que s’obrin les portes.

La dona gran, mentre puja per les escales mecàniques que s'enfilen cap al carrer, no s’adona de la mà cega però hàbil que li furta el llibre després de remenar-li el contingut de la bossa.

En poc temps, la mà cega i hàbil durà el llibre que havia començat a llegir la vella a una manta estesa en una vorera qualsevol on, o bé algú el comprarà per quatre xavos, o bé acabarà rosegat per les rates en un abocador de fems. Cap de les dues possibilitats, però, no permetran a la dona- que sempre ha sigut una apassionada lectora- tancar la curiosa història d'aquell llibre.

Una història que, encara se’n recorda, començava així:


"La dona s’acaba de seure en un dels seients reservats del vagó del metro i treu, de la bossa, aquell llibre que li van regalar -ja no se’n recorda ni qui, ni quan- i que té un títol curiós: Una història furtada."

Si algú dels lectors reconeix aquestes paraules i sap tota la història que basteixen, faria molt feliç la dona gran, i gran lectora. No es morirà tranquil·la sense saber el final de la història que una mà ignorant i soterrada li va furtar.









Comentaris

  • Li furten el llibre, però no pas la vida[Ofensiu]
    Montseblanc | 10-06-2019

    Jo crec que la dona vella ja sap com continua el llibre i que és ella mateixa qui l’escriu dia a dia. El final... el sabem tots.
    Original relat!

l´Autor

Foto de perfil de atònit

atònit

5 Relats

8 Comentaris

3465 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50