LA ‘DESCONEGUDA’ CASA DEL CARRER DE NOSTRA SENYORA DEL PILAR DE CARDEDEU

Un relat de: Antonio Mora Vergés
La descripció ‘queda força amagada perquè no dóna directament a la carretera de Caldes’, em confirma que es tracta de la casa – força atrotinada – que retratava en la meva darrera visita a Cardedeu.

Demanaré l’ajuda del Miquel Comas Clusellas, i l'Adolf Agustí Taló, per aclarir – si és possible – qui en va ser el promotor, i el mestre d’obres i/o arquitecte - , la descripció tècnica, malgrat la seva mínima expressió, no deixa lloc a cap dubte :



Casa de tipologia ciutat-jardí en un espai rectangular, cercat per una tanca feta d'obra molt baixa. La casa queda al mig i ocupa un espai quadrat. Consta de planta, pis i torre quadrada. La coberta és plana i la façana principal dóna al jardí. Té balcó corregut al primer pis i fris de rajola que separa el primer i el segon pis. Els motius decoratius són pocs, com els marcs de les obertures en rajoles blaves.

Sobraven tant fils per davant de la casa, per la tasca de ‘dessolar la terra’ – que és el que persegueix aquesta acció - , amb un ja n’hi ha prou. Postulem la ‘desconeguda casa del carrer de Nostra Senyora del Pilar’, al Premi ‘Destralers de Catalunya’.

Sou pregats de dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com

CATALUNYA i CARDEDEU – recordeu-ho sempre – NOMÉS en té a nosaltres.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5455997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com