La condició humana

Un relat de: walrusluli
L'alè càlid, amb fortor de vi de tetrabrick, no aconseguia escalfar-li les mans, precàriament embolicades en uns guants esparracats i tant bruts com ell mateix.

- Una moneda, per caritat...

El Joaquim, amb pressa per arribar a la feina, va cercar a la seva butxaca sense sort. En tot el dia no es va poder treure del cap la mirada desesperada amb que es va topar quan marxava, tot fent un gest de disculpa amb les espatlles. Avergonyit, es va prometre que en tornar cap a casa convidaria a aquell home a fer un entrepà i hi parlaria una mica.


Un cop dutxat i afaitat l'Albert semblava un home nou. La negativa del bar a deixar-lo entrar abans d'aquella transformació no només va fer-los perdre un client habitual, sinó que va resultar ser el primer pas per a reconstruir la vida de l'Albert. Durant sis mesos va compartir sostre i converses desinhibides amb el Joaquim, va poder apedaçar la seva malmesa autoestima i va aconseguir una feina modesta. La sort va voler que aquell divendres comprés la combinació guanyadora de la loteria, convertint-lo en multimilionari de la nit al dia. Aquella última nit plegats, farcida d'abraçades i copes de cava, tots dos se sentien immensament afortunats.

Cinc anys després, el Joaquim tremolava sota una manta plena de polls, allargant una mà tremolosa cap als vianants que no semblaven veure'l. Amb un ampli somriure que deixava entreveure els forats d'una dentadura groga, el Joaquim es va aixecar en reconèixer l'Albert darrere d'unes ulleres de sol elegants. Aquest el va apartar amb cara de fàstic, espolsant-se la màniga amb el guant de cuir:

- No em toquis desgraciat! Tens idea del què val aquest abric?

Comentaris

  • Re: Enhorabona![Ofensiu]
    walrusluli | 30-06-2018

    Fet.
    Moltes gràcies :)

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VIII Concurs ARC de Microrelats "Virtuts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes, i que serà presentat durant la II JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ que se celebrarà el dissabte dia 20 d'octubre de 2018, a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i on es coneixeran els premis principals del concurs.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ VIRTUTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Virtuts” que s’editarà a finals de 2018.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Re: fotografia[Ofensiu]
    walrusluli | 22-05-2018

    Gràcies Aleix! Certament, sembla que hi ha coses que mai canvien, fotografies que es mantenen invariablement i tossuda en blanc i negre. Esperem que, com en el teu relat, hi hagi qui sàpiga posar-hi color!

  • fotografia[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-05-2018 | Valoració: 10

    Un relat fotogràfic, en blanc i negre, carregat de realisme italià dels anys seixanta. Seixanta? que no som al 2018? Quantes coses continuen igual! Una forta abraçada.

    Aleix