LA CASA DITA DE LA MOLINADA A PALLEJÀ

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Quan retratava aquest gran casal, datat a darreries del segle XIX, format per un pis, golfes i torre, amb elements decoratius extrets del repertori clàssic, com les columnes estriades de l'entrada, amb capitells derivats del jònic o els relleus abarrocats que envolten la porta principal, donava per suposat que l’Ajuntament de Palejà n’havia documentat exhaustivament la història. Errada majúscula, res de l’arquitecte i/o mestre d’obres, res del promotor. M’adreçava a l’Alcalde perquè hi posi remei.







L'edifici té una magnifica terrassa balustrada adossada a la torre on destaca la torratxa amb coberta troncocònica, feta d'escates de pissarra. Les baranes són florejades en ferro forjat, sobre el sostre de l'estructura que feia de vivenda.

Actualment és un equipament municipal :
http://www.palleja.cat/ajpalleja/cat/?tit=La%20Molinada&ref=molinada

S’havia conegut com CAL PABLO i/o CAL TARRUELLA, i actualment llueix en un rètol, LA MOLINADA. Ens agradaria – imagino que també als pallejanencs – saber més dades d’aquesta casa i de la seva història.

La casa estava envoltada d'un gran jardí, que a donat lloc a un Parc Públic; sou pregats de completar i/o rectificar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com