LA CASA ALFONSO GALI D’AIGUAFREDA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Que no s’ha fet – encara – el Catàleg de Patrimoni en aquest Ajuntament és un lloc comú; això fa molt difícil trobar dades als que contra tota lògica, volem recuperar i reivindicar la memòria històrica de Catalunya.

Rep aquest nom – ara però , és la seu del Casal d’Avis Sant Jordi - perquè el seu promotor Alfonso Gali ( ens agradarà conèixer el cognom matern, que ja era habitual a començaments del segle XX, a l’email coneixercataunya@gamil.com , també si és possible les dades del mestre d’obres i/o arquitecte que aixecava l’edifici )

Llegíem que a l'ajuntament es conserva el plànol i la demanda de la construcció de la torre de l'any 1927.
El 25.01.2011 s’aprovava des del Consistori ‘UN REGLAMENT REGULADOR DEL SERVEI MUNICIPAL DEL CASAL DE LA GENT GRAN’ que es dura a efecte en aquesta casa, que va ser restaurada - no es fa esment de l’arquitecte i/o dels tècnics - per l'ajuntament.

La descripció tècnica ens explica que és un edifici aïllat, de tipologia ciutat-jardí, que consta de planta baixa i un pis cobert amb teulada a dues vessants.



En un dels cantons sobresurt una torre mirador coberta amb teulada a quatre vessants i un pis més d'alçada que la resta de la casa, on s'obren diverses finestres.

De planta rectangular, sols sobresurt la torre, de planta quadrada de construcció posterior a la resta de la casa, malgrat això la torre queda inserida dins la construcció.

Enviarem aquesta breu crònica a casalsantjordi@hotmail.com amb l’esperança de trobar la seva col•laboració per recuperar la ‘petita història’ d’aquesta casa.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5460029 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com