Homo sapiens

Un relat de: AVERROIS

HOMO SAPIENS

El sol era roig i gran. Li faltava poc perquè marxés i no sabíem si demà tornaria. Els núvols grisos i foscos amenaçaven la pluja. Una altre cop els déus farien caure a sobre dels nostres caps aquells dimonis que cremaven els arbres, il·luminaven la nit i les seves grans veus ressonarien a tota la vall.
Dins de la cova el cap llançava crits de desesperació i el bruixot cantava cançons a la mare natura perquè no deixés que aquella fora la última nit. Les dones estaven arraulides al fons amb els més petits i els joves no estaven gaire lluny d'elles. Els demés estàvem drets mirant fixament l'obertura de la cova que donava al exterior. Aquella por ens duia al mateix temps una sensació estranya de curiositat. Volíem estar a dins i al mateix temps a fora per contemplar com aquells dimonis ratllaven la nit amb la seva llum. La meva curiositat va pogué més i encara que tothom em deia que no sortís, vaig anar al exterior. Els núvols ja havien tapat el cel i la foscor més negre havia conquerit la vall. Em vaig amagar a sota un sortint de la muntanya i vaig poder veure quan el primer dimoni llançava la llum contra un arbre cobrint-lo lentament de foc. Desprès de sentir com la seva forta veu ressonava per la vall i em feia mal les oïdes vaig poder veure que la pluja començava a caure com si plorés pel pobre arbre abatut. Aquella imatge la recordaré sempre i així sabré que els déus no ens volen fer cap mal, tan sols odien els arbres.

Comentaris

  • Molt xulo el relat[Ofensiu]
    - | 24-11-2009 | Valoració: 10

    L'he trobat curt, però suposo que la idea era fer una mena de flash. Crec que és molt difícil fer creïbles les sensacions al recrear una escena situada en una època tan llunyana, i te n'has sortit força bé. M'agraden molt les novel·les ambientades en temps prehistòrics. N'he llegit unes quantes.
    Gràcies per comentar-me.
    A reveure!

  • FELICITATS !!![Ofensiu]
    F. Arnau | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    F.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

370470 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!