HISTÒRIES DEL PAÍS ORIENTAL

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Els “ trincaires “ ens regalaven entre altres joies “ Califa “ , on l’acció transcorre “ en un país oriental” , ho recordeu ?.
https://www.youtube.com/watch?v=jXJSJHwNRPo

En aquell país de fantasia succeeixen sempre coses que si més no es poden qualificar com “ estranyes “, com per exemple confiar el Ministeri de Cultura i Esport a una persona que, després de cursar cinc vegades seguides el primer curs i d'esgotar totes les convocatòries disponibles, a la facultat d'Econòmiques de la Universitat Autònoma de Barcelona va ser finalment expulsat del centre. El GOBIERNO es qualificava com EL MÁS PROGRESISTA DE LA HISTÒRIA.

Semblava doncs fins i tot lògic que s’encomanés també la Cartera de Cultura a un torero, val a dir però, que en aquesta ocasió amb estudis universitaris acabats. En aquesta ocasió però, qualificaven EL GOBIERNO de RETROGRADO, INVOLUCIONISTA,.., com deia l’Ermessenda de Valrà “tothom veu la cosa segons la ullera que es posa”, oi?.

L’un i altre, el que no té estudis, i el que va acabar una carrera universitària , tenen en comú el fet d’haver nascut en territoris on hi ha una llengua pròpia, i ambdós coincideixen que si cal “ eliminar-la” , doncs es fa i punt.

També, també, també, tenen – malgrat es fan el sord - una munió de ciutadans/es que els escridassen “la llengua no es toca”, i ambdós semblen disposats a endegar un “ nou” conflicte per aquesta raó.

 

Passen els segles i el aquell país oriental , com succeïa a la pel·lícula "el dia de la marmota", tot sembla atrapat en el temps, i els errors es repeteixen un dia, i el següent, ...,

Només queda l’esperança que l’Altíssim escolti la pregaria dels aranesos, bascos, gallecs, catalans, i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5443815 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com