He decidit no esforçar-m'hi tant

Un relat de: ROSASP

Sempre m'havia pensat que l'esforç és la millor eina per anar endavant.
Esforçar-se molt, per treure'n el millor d'un mateix.
Potser ja ho portava inculcat, l'aprenentatge a la socialització també t'ho va repetint al llarg dels anys, perquè no se t'oblidi.
Ara, ja no ho veig tan clar. Observant la natura atentament, me'n he adonat que l'esforç és mínim, només el just i imprescindible. No hi ha demostracions de grans lluites i fites a conquerir, el missatge és senzill, concís i pràctic.
I clar, si en la natura es troba l'equilibri més espontani, el que és capaç de fer funcionar un engranatge tan complex i durant tants mils d'anys, llavors això ja dóna molt que pensar.
No crec que l'arbre s'esforci molt en florir, ni la llavor quan empeny la terra, ni la papallona quan vola, ni tampoc el planeta quan fa els moviments de rotació i translació.
Em dóna la impressió que precisament es regeix per la llei del mínim esforç.
Fluir potser seria la paraula. La natura va fent sense presses, sense pauses, és constant, amb una intel·ligència còsmica i manté un equilibri estranyament misteriós.
Realment un esforç sobrehumà no sé si és molt natural, almenys sinó és per salvar alguna vida.
Potser n'hi hauria prou en fer el que es pugui, només amb la bona voluntat.
Voler ser impecables, sense faltes, sense errors, esforçar-nos tant i tant per fer-ho tot tan bé, he acabat deduint que esgota l'energia i fica fites cada cop més difícils, més inassequibles. És el peix que es mossega la cua.
Ostres! tampoc deu ser un aquí m'ho portin i un passo de tot, no voldria passar-me a l' altre extrem.
Però, és que costa tan poc fer les coses quan realment t'agraden i les fas de bon grat, quan et perds en el temps i no te'n has adonat. Et sents fluir, com la pròpia natura.
Llavors això d'esforçar-me desesperadament no m'acaba de quadrar, almenys la meva experiència ha estat bastant fatídica. He tingut veritables fuites d'energia i moltes dolences repartides al llarg del cos, del cap i dels anys.
Així doncs, he pres la determinació de continuar observant la natura i de fer bonament les coses el millor que pugui sense tant esforç i sobretot gaudint-ne.
Ja veurem que en surt de tot això...



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de ROSASP

ROSASP

312 Relats

1612 Comentaris

644591 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Hola! Sóc la Rosa Saureu, una lleidatana somiadora de mena i una mica surrealista. Convertir allò que caço al vol en paraules és el més semblant a tenir ales. En el meu cas, escriure no és només una afició o una necessitat sinó una forma de sentir i veure la vida. Utilitzo la poesia, els contes i els relats curts per intentar expressar les petites i grans coses que omplen i buiden els dies.
Vaig tenir la sort de ser escollida per a la plaquette "Singulars d'un Plural" a la ciutat de Girona, en què poetes inèdits vam compartir espai amb autors de renom. Formo part del llibre de relatsencatalà.com versió 2.0 i del primer llibre de poemes. També he guanyat el segon premi de poesia Seu Vella de Lleida-2008. Aquesta empenta, junt als vostres comentaris i continu suport, han estat un gran estímul per continuar endavant.
El meu repte personal és aprendre constantment a viure. M'agrada la música, l'art en general, somriure molt i estimar tant com pugui. Estic enamorada de la meva llengua i sé que el nostre vincle és cada cop més fort i ferm.
Respecte a vosaltres, sento que ens uneix un fil comú que m'agradaria sentir sempre proper.
Per si necessiteu quelcom, el meu correu és: rosasaureu@telefonica.net
Gràcies per tot!

Si voleu, també podeu visitar el meu bloc de videopoesia


R en Cadena

El Vicenç Ambrós i Besa em va passar la cadena i jo l'he passat al Capdelin i a la gypsy

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")