Gràcies Canvi Climàtic

Un relat de: Turmell

Els defensors de la teoria de l'escalfament de la Terra n'asseguren d'existir un consens científic quasi general sobre els efectes de l'activitat humana moderna en el clima plenetari. De ser aquest així, les darreres generacions d'homes i dones que hi hem habitat aquest tros de Sistema Solar hauríem de ser responsables d'una modificació al mode de les temperatures amb consecuèncias terrorífiques.

Ja hem discutit amb gran autoritat sobre les veritats i mentides de l'anomenada postulació catastròfica. Això que vull proposar-les és la idea que, sigui vertadera o falsa, pertenyi al món de la confirmació científica o a l'especulació ecoalarmista…l'únic indiscutible és que l'amenaça del canvi climàtic no és pas res de novetable. I és que cada cop existeixen més dades en demostrar que les primeres activitats agrícoles dels nostres ancestres, milers d'anys abans que gosàrem cremar carbó i bastir-hi tubs d'escapament per als cotxes, ja causaren un canvi de temperatures del que avui tots ens beneficiem.

Si s'hi confirma aquesta idea no només la nostra generació restaria exculpada d'haver sigut la primera "escalfadora terrestre" de la història, sinó que, a més a més, en seríem al capdavant d'un exemple clar dels beneficis indiscutibles de l'augment de les temperatures.

Sabut n'és que el clima se'n comporta de manera cíclica. L'estudi de blocs de gel extrets de l'Antártida i Groenlàndia ens hi permet d'investigar en el clima passat, car aquests blocs conserven al seu interior bombolles d'aire atrapades fa milers o cents-de-milers d'anys. U d'aquests blocs fou analitzat als anys 90 del passat segle des de l'estació antàrtica Vostok. En ell es varen descobrir cicles regulars d'augment i disminucions de les temperatures durant els últims 400.000 anys. Els esmentats cicles semblen en coincidir amb els cicles d'activitat del Sol i les relacions de rotació entre el Sol i la Terra.

No ens ho pensem més: siguem-ne gaudint del canvi climátic més profitós de la història.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Turmell

Turmell

10 Relats

6 Comentaris

8427 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Em sap greu, però pel moment gens d'interessant encara que espero de fer quelcom de gran potser enguany. Tinc escrit un llibre de no ficció. Espero sapigueu agraïr-lo i feu comentaris ben aviat dels meus relats

correu electrònic:
elioturmell@hotmail.com