Gràcia 2007, la força del country

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Gràcia 2007, la força del country.

Arribàvem a la Plaça del Treball, al voltant de les 19,15, la ballada de Country estava prevista a partir de les 19,30. L'espai és força inadequat per a desenvolupar-hi activitats, el sòl fet amb falses llambordes fa difícil i fins perillós, no tant sols el ball, sinó clarament qualsevol activitat lúdica com patinar, córrer, i per descomptat tots els jocs d'equip, bàsquet, futbol,..... En aquest mateix sentit en ocasió justament de presentar l'activitat de Ball Country, s'estenia un membre de l'Associació de Veïns de Gràcia, info@avg.cat , entitat que organitza la Festa Major.

Esperem que ara que s'apropen Eleccions Generals, sigui arribada l'hora, no únicament dels trens de rodalies, de les autovies lliures de peatge, dels aeroports intercontinentals, sinó també d'actuacions més petites però d'importància cabdal en la activitat quotidiana dels barris, pobles, viles i ciutats del nostre país.

La Placa del Treball, s'emplenava ben aviat de pantalons texans, de barrets com els que portaven els genets de l'oest americà [ la major part però de palla, enlloc de roba ], i de botes quina dedicació única, serà la de ballar aquesta dansa, que sense tenir al seu darrera cap especial promoció, està any rera any, augmentat de forma exponencial els seus adeptes.

Finalment comptaríem no menys de 300 balladors, i un nombre d'espectadors que estaria entre els 1.800, 2.000.

El Country curiosament conserva l'esperit clàssic de la Festa Major : és del tot participatiu, tot i que alhora per als espectadors esdevé un espectacle de grata contemplació; precisa únicament d'un equip de só, i d'un espai ampli per acollir als balladors; i certament està obert a tothom, tant pel que fa a la seva edat, condició social , lloc de procedència , i fins de residència. En feien notar que en aquesta ballada de la Festa Major del Barri de Gràcia de Sabadell, participaven persones de almenys els següents llocs : Terrassa Viladecavalls, Cerdanyola del Vallès, Sentmenat, Castellar del Vallès, i per descomptat de Sabadell, del mateix barri de Gràcia, del Barri de Can Llong,...... un absolut èxit que en acabar agraïen els organitzadors, tal i com s'ha de fer.

Em pertoca per delegació fer-vos aquesta crònica, i deixar palès l'agraïment també dels balladors , més enllà dels problemes derivats de l'estat de la Plaça del Treball, que esperem
- tothom espera -, veure arranjada la propera Festa Major.

Gràcies doncs a l'Associació de Veïns del Barri de Gràcia pels seus esforços, i que per molts anys !

© Antonio Mora Vergés

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com