Gènesi

Un relat de: Perearjona

A l'estació de P., cap a quarts de vuit del vespre. Quatre nois d'aspecte marginal exigeixen un cigarret a un home encorbatat que torna a casa després de la feina. Les maneres dels joves són brusques. L'home els engega a dida i ells l'escarneixen amb vehemència.

Els altaveus anuncien la sortida del tren que va cap a T. Una multitud de petits empleats, immigrants i badocs hi puja, incloent-hi l'home i els quatre vailets. Aquests comencen a destrossar el mobiliari del vagó i a increpar els aterrits viatgers.

L'home, que fingeix dormir, truca a la policia pel mòbil. El funcionari de torn li aconsella que estiri de l'alarma. L'home suggereix que la policia els esperi a l'andana de la propera estació. El funcionari no es pronuncia i només li demana si, arribat el cas, testificaria.

Deu minuts més tard, el tren s'atura amb una sotragada. Dotze agents irrompen espectacularment i intercepten els esvalotadors amb contundència. A l'estació de Z., a mig camí entre el punt de sortida i el d'arribada, hi ha muntat el dispositiu burocràtic, el primer pas del qual és una sessió de rodes de reconeixement.

Els passatgers insulten l'home encorbatat perquè hauran de participar-hi: alguns com a figurants, la majoria com a testimonis.

Quan una jove, que s'identifica com a pedagoga i pacifista, afirma que caldria donar una oportunitat als joves, tothom aplaudeix.

Com se sol dir col·loquialment, allò portaria cua.


Comentaris

  • si si, això és escriure[Ofensiu]
    DaniVent | 01-08-2007 | Valoració: 7

    molt bé et felicito

l´Autor

Perearjona

7 Relats

8 Comentaris

7294 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00