Frustrats

Un relat de: Miquel Bohigas Costabella

El mar


Tenia quaranta-dos anys quan va veure el mar per primera vegada. Aquella immensitat blava el va deixar corprès. Es delia per tornar a casa i explicar-li a la seva pobra filla. Només la mala sang del relataire li ho va impedir, posant punt i final al relat.




La impressora


La impressora feia dies que tenia una llumeta de color vermell encesa tota l'estona, però com que imprimia correctament, la Laura no li va donar més importància.

Havien anat passant els dies i per un motiu o per un altre, havia anat deixant per més endavant la impressió del text, tot i que ja feia dies que l'havia acabat. Però heus aquí que va arribar el darrer dia per presentar el recull de poemes al XIXè Concurs Literari de Poesia, i el més calent a l'aiguera. N'havia de fer set còpies, ni més ni menys. -Perquè dimonis en deuen voler tantes còpies?, -es va preguntar desesperada.

Amb els nervis, primer no localitzava el document a l'ordinador. Casualment, el va trobar a la carpeta Laura, XIXè Concurs Literari de Poesia. Després no trobava el paper, tot i que estava segura que n'havia de tenir un paquet per estrenar. Després de regirar tots els armaris, va sortir el paquet de paper per estrenar. Estava on l'havia deixat, al costat de la impressora. En va posar un plec a la impressora. El va tornar a reure per airejar-lo, no fos cas que n'estirés més d'una fulla i s'encallés a mitja feina.

Fou llavors, quan va veure la llumeta vermella que, amenaçadora, seguia encesa, desafiant-la, que un calfred li va recòrrer l'espinada. Per sort, va poder imprimir les set còpies sense problemes, amb la consegüent frustració del lector del relat.




La moto


Satisfet, va sortir de l'òptica amb el millor telescopi per al seu fill. Ell mateix, de petit, havia somiat moltes vegades que era astrònom i que descobria infinitat de noves estrelles, constel·lacions remotes, planetes llunyans …
El seu fill, quan ho va veure, li va dir que es deixés de romanços, que més valdria que li hagués comprat una moto.




Un ram de paraules


El recull de poemes de la Laura portava per títol Un ram de paraules. Tenia dinou poemes, un per cada any de la seva vida. El primer poema, El Llast dels dies, començava així:

Són aquestes paraules meves
L'inici d'un vell destí
Arrels antigues que burgen
Cercant les deus obscures

El darrer poema, On ets solitud? acabava amb aquets versos:

Les cames ja no caminen
Els braços ja no abracen
Els ulls ja no ploren
Visc en un desert

El XIXè Premi Literari de Poesia també va quedar desert.




Canvi


Abans d'enviar els relats, en Miquel els va tornar a repassar i va canviar un parell de frases del relat que porta per títol El mar. Allà on deia Només aquell camió vermell hi va escriure Només la mala sang del relataire i on havia escrit la seva vida, hi va posar relat.

Comentaris

  • Passejant avui pel fòrum[Ofensiu]

    cosa que últimament no acostumo a fer, segurament per falta de temps, he vist que una interessant oferta per a qui et concedís el 115è comentari. Després d'avaluar els riscos de l'operació, de considerar si això resultaria realment productiu i de sospesar si estava en condicions, en cas d'esdevenir part en el negoci jurídic, de reclamar un augment de la teva contraprestació, els meus advocats han decidit donar-hi el vist-i-plau. Tanmateix, la durada de les reunions per tal d'avaluar la situació ha fet que no arribés a temps per a efectuar el demanat 115è comentari, i em preguntava el valor que donaríeu a la simple lectura dels relats.
    Ironies apart (m'encanta ironitzar i tu ets un dels pocs relataires amb els quals em sento segur per fer-ho tranquil·lament, almenys des de El contracte), no puc dir-te gran cosa més que enhorabona per uns relats breus amb interconnexions entre si i una clara al·ludida (que ja ha respost a l'obsequi). He somrigut i, al final d'alguns (en especial, el de la impressora) he rigut obertament.
    1r. Saps desconcertar al lector/a, tot i que això no és allò més destacat que vull remarcar.
    2n. Allò més destacat que vull remarcar és que ets un mestre en convertir al lector/a en personatge del teu propi relat. No és un tercer que el llegeix, és simplement un personatge més de la història, sense que això suposi que hagi de traspassar la pantalla de... ui, com ho embolico, Déu meu! Vull dir que ens prens com a personatges del teu propi relat. I això és un art que jo no m'atreveixo ni a apropar-mi, per ara.
    Vinga, tio, perdona per... Bé, siguem respectuosos amb l'ortodòxia jurídica ;-)
    Vulgui si us plau acceptar les disculpes d'aquesta part pel que fa al retard en els comentaris, si bé així mateix aquesta part li comunica que en cap moment s'ha retardat (en excés) pel que fa a les lectures (amb la notòria excepció de "Quan tornin les foscors", que aquesta part espera poder començar a ser possible pel començament quan el temps [tercer imparcial] li confereixi la referida possibilitat). Rebi amb aquestes una molt cordial salutació,
    Atentament

    Vicenç Ambrós i Besa, assassí en sèrie de tradició victoriana de personatges imaginaris de l'Alta Societat.

  • molt original![Ofensiu]
    FRAN's | 20-10-2004

    sobretot el relat ultim referit al primer (bon canvi, els finals per mort inesperada estan bé, xo aket enkara millor).
    tot i que no esta be dec dir-ho, realment m'he quedat amb les ganes de que a la Tiamat-Laura no li funcionés la impresora (ja he dit k es algo que no esta be de dir, xo...)

    segueix sorprenen-nos

    FRAN's

  • Tiamat | 20-10-2004

    aquest és un bon regal d'aniversari (i el comentari que m'has deixat a un poema, més). Un regal d'aniversari preciós, diria (i el comentari que m'has deixat a un poema, també).

    més bon regal d'aniversari que la recarga al mòbil :P


    ja saps que tant tu com jo som poc expressius per aquestes coses, és més, no som gens expressius, i per tant ens hem de dir les coses d'aquesta manera... I sé que, tornant amb cotxe de l'estació de girona, només direm "ja he vist el teu comentari". Suposo que perquè som així, no? i no cal més.

    només dir-te que jo també t'estimo

    una abraçada i molts petons


    Laura

l´Autor

Foto de perfil de Miquel Bohigas Costabella

Miquel Bohigas Costabella

92 Relats

336 Comentaris

193188 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Sóc qui sóc i quan vull, faig el què puc i el què no vull, no ho faig, si puc. A mitjans del 2004, quan vaig descobrir RC, em vaig posar a escriure i, durant uns anys, hi vaig ser força habitual. Després em vaig ficar al món de la fotografia i, darrerament al del teatre, on participo amb el grup IncreiXendo.

La meva pàgina web: miquelbohigas.com També penjo fotos a flickr.

Per si t'interessa, visc a la Vall de Llémena.


Els meus Relataires:



Envia'm un e-mail, si et sembla