Fals paisatge de primavera

Un relat de: Nefertitis
El sol ens regala aquests primers dies de primavera on tot sembla renéixer. Les flors i els arbres decoren els boscos com cada any, però tot i així ho fan de diferent manera; ara juguen amb els grocs, el taronges, el verd poma... I amb la seva paleta de colors ens fan més encisador aquell paisatge que si tanques els ulls, encara recordes. Sí, el prat dels teus somnis, aquell que et permetia rebolcar-te de ben menuda, recollir flors, sentir el pessigolleig a les cames i als peus mentre hi caminaves. Avui però, és un paisatge distint; ha perdut superfície, terreny i al seu lloc hi ha cases i fàbriques que contaminen aquell aire fresc i pur de tan sols vuit anys enrere.
Una brisa de vent porta els meus cabells a la cara. Amb un punt de melangia continuo caminant. Busco poder percebre aquella olor a pinada, a clavells rojos... Però únicament respiro la fragància de ciutat, una nebulosa de contaminació.
Un dia més m’agradaria canviar tantes coses. Any rere any perdem bells paratges, destruïm ecosistemes, flora i fauna pròpies d’un paisatge... I semblem absents, com si només ens importés la moda, els materialismes. Obviem tantes coses... Potser fins i tot el fet que un dia, al despertar-nos, ja no podrem veure quelcom tan vital com la llum del sol.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86688 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.