EUROPA; votar honest o votar socialista ?

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Estremia la publicitat dels socialistes espanyols - inclosos els nascuts i/o residents a Catalunya - , les seves imatges contraposaven una opció política - que no enganya a ningú quan a les seves intencions en relació a les minories nacionals - , i reivindicaven per al socialisme justament, el paper de garant dels drets democràtics.

La gent senzilla, la bona gent d'aquest país, recordava com d'ençà de 1.978 des del PSE-PSOE tot han estat pals a les rodes, quan a les politiques de protecció de les minories, i per acabar-ho d'adobar feia només unes setmanes, que socialistes i populars, signaven un acord per descavalcar de la presidència del govern Basc al guanyador de les eleccions, com ho havien fet fins en dos ocasions a la Generalitat de Catalunya, aquí amb la col·laboració de partits polítics que es reivindiquem com nacionalistes catalans.

A nivell europeu la memòria col·lectiva associa a l'adjectiu socialista els seus pitjors records; l'alemanya que desencadenaria la guerra mundial, es definiria com nacionalsocialista, i posaria eternament sota sospita les forces polítiques que s'aixopluguen sota aquesta denominació.

L'entranyable Alejo Vidal Quadras, manifesta clarament que no perdrà el temps amb la qüestió de la llengua catalana. Tampoc - i això tothom ho te clar - els socialistes espanyols; uns i altres ens han donat moltes mostres en els darrers anys.

La ciutadania catalana vol els mateixos drets, que la resta d'espanyols i europeus; la disminució de l'espoli fiscal, l'equiparació quan als serveis públics, trens, carreteres, autopistes, hospitals, escoles, geriàtrics, ... ¿ per quina raó únicament Andalusia i Extremadura , gaudeixen dels diners del PER ?. La ciutadania vol sentir del PSOE i del PP, les raons que fan possible que a Catalunya més del 20% de la població pateix misèria severa , mentre a les esmentades comunitats TOTHOM rep una prestació publica ?.

Si continuen venent-nos fum, no tant sols caurà la participació ciutadana, sinó que les opcions radicals i àdhuc violentes guanyaran legitimitat.

© Antonio Mora Vergés

Comentaris

  • Ai, xicon![Ofensiu]
    rnbonet | 30-05-2009

    M'agradaria saber què vosl dir amb això 'votar honest' en contra de 'votar socialista'. No crec que vulga dir 'VOTA PP!". Ben clar, quan anomenes al V.Quadras!
    Vols dir 'recolzament a la majoria'? Vols dir que encara que 'minories', caldria votar-les el 7?
    M'he fet un embolic. I és que en assumptes polítics, encara no m'he acostumat a llegir entre línies.
    Salut i rebolica!

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5460029 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com