Estúpids caps de setmana

Un relat de: Nefertitis

Som divendres, les vuit del vespre. Camino per la tètrica estació on la gent s'agarbera a l'espera del bus que el portarà al seu destí, potser de vacances o simplement a l'encontre d'un familiar, d'un amic... Amb el cap cot observo el nerviosisme d'aquells que m'envolten. La majoria de la multitud camina àgil, arrossega les maletes produint un soroll eixordador, molest per aquelles que ocupen el temps d'espera llegint els diaris abandonats als bancs de l'estació. D'altres, aprofiten fins l'últim instant per dir-se adéu enmig de besos apassionats, com si aquell instant fos l'últim polsim d'amor als seus cossos.
Jo, divago pensativa en els meus móns. Els ulls em cremen i quelcom dins el meu pit ferma produint-li un dolor agut. M'agradaria poder plorar, deixar-me a l'abisme de les llàgrimes per espoliar de dins meu tot el malestar, el dolor, la tristesa amarga...
Intento deixar la meva ment en blanc i abandonar per uns moments els problemes, que llisquin pel meu cos com un sòlid oleaginós. Però no puc. La meva ment processa a una velocitat insostenible; sentiments, imatges, records... Actuen com a cossos del cristall més fi clavant-se per les parts més afeblides del meu cos. La culpa em recorda una vegada més el meu histrionisme i em demana empatia per aquells que conformen el meu nucli familiar. Sense adonar-me'n, em repeteixen sempre on és aquella nena que es desvivia pels seus, que únicament estava tranquil·la enmig del caliu familiar, que actuava en acord amb els designis dels altres, obviant que en ella també hi havia una vida, una persona.
Avui li han ensenyat que no necessita res més important que ella mateixa, construir la seva pròpia escala de valors i estimar-se...
Les lliçons han estat sovint dures d'acceptar i per elles ha lluitat amb rivals ardits, rumbs annexats, però sense fi... I encara avui, demana a la lluna que l'ajudi a obrir els ulls cada matí i li doni forces per seguir la lluita.
Mentre, algú encara li recorda contínuament que ha canviat massa i amb la seva mirada penetrant li demana que torni enrere.

Comentaris

  • Hola.[Ofensiu]
    Arbequina | 26-08-2007

    Has construït un text força condensat que, malgrat tractar un tema tan usat com pot ser el del canvi personal o una mena de rebel·lia, m'atrau perquè avança suau (potser no tant més cap al final) i perquè està ben escrit.
    Com que és autobiogràfic et diré que una estació no em sembla un lloc adient per lliurar-se a pensar; fa massa evident la soledat, la fa conscient. Trobo que la millor manera de pensar, de pensar sol, és un lloc aïllat de gent, que no t'escupin a la cara la soledat.

    En fi, m'ha agradat llegir-te. Una abraçada.

    Arbequina.

l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86673 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.