ESPANYA ESTÀ EN ALMONEDA

Un relat de: Antonio Mora Vergés

El títol recordo haver-lo llegit en algun moment del passat – en el període que denomino ‘ del primer feixisme’ , abans de 1978 - , el diccionari de l’ institut d’estudis catalans en relació al mot ALMONEDA ens diu : de l'àrab al-munāda, ‘crida’, i en el DICCIONARILO DE LA REAL ACADEMIA ESPAÑOLA, trobem : 2. f. Venta de géneros que se anuncian a bajo precio.

Ve tot això d’un e-mail que rebia fa uns dies amb el següent text :

No es broma, Aquestes fotos son fetes el passat diumenge a una ciutat ESPANYOLA per un servidor.El fet no és – dissortadament nou – els governs del regne d’Espanya ja s’han malvenut en moltes ocasions el patrimoni històric i cultural :

http://ca.wikipedia.org/wiki/Desamortitzacions_espanyoles

En el primer feixisme, la necessitat de ma d’obra, bàsicament per part d’alemanya, però també d’alguns països europeus, va permetre respirar al Dictador.

Ara li sobren al país cinc milions de persones, i no hi ha ‘sortides miraculoses’; cal tornar doncs a les velles receptes, retallar, malvendre,....

La ‘virreina’ deia que Catalunya s’empobrirà si surt d’Espanya, penso que fora una molt bona solució per a tothom, Espanya tindria necessitat de mà d’obra, i Catalunya amb el ‘treball honrat’, és a dir, sense corrupció, sense il•legalitats, sense haver de pagar ‘paries’ desproporcionades, trobaria ben aviat el camí d’espès al veritable ‘estat del benestar’.

Ens ho haurien de deixar provar, fa quasi tres-cents anys que sabem que junts no tenim futur.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6856 Relats

1145 Comentaris

5260555 Lectures

Valoració de l'autor: 9.68

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com