Epigrama ( viure la política)

Un relat de: salvatore vinyatti

Viure la política amic meu és com viure la pagesia. Jo però, la visc com el pagès la collita, els temporals de calamarsa, els aiguats i el vent o la sequera dels camps sense aigua.
Visc la sensació a vegades contrària perquè quan amainen els temporals i fan recompte i anàlisi es freguen les mans i encara que no ho sembli, els pagesos hisendats; gairebé mai, en surten perdent-hi res ans el contrari.
I a vegades preguen al cel, perquè una pedregada a temps estalvia feina i s'omplen les arques amb subvencions curulles d'euros; malgrat la tragèdia.
Tot i que el pagès petit es recorda dels núvols, de l'aigua, de la calamarsada i de la seva impotència en quedar-se sense collita, ni subvenció, ja que se l'endú l'hisendat ric i ben relacionat.

Així és la política i la pagesia.

Comentaris

  • pagés/polític[Ofensiu]
    monise | 28-10-2004 | Valoració: 10

    Jo no soc ni pagés ni tampoc polític però tothom és el que ha escollit ser,per bé o per mal.

    El polític es queixa peró té un bon sou,el pagés té una mala collita o cau una calamarsada,i reb subvencions,però algú pensa amb els ciutadans en general? donc ja us dic jo que NO,perque els que sempre els hi toca el rebrà en tot són a ells,a nosaltres.

    Reconec que m'he pica't en aquest tema continuaria però no és el lloc ni el moment,fins aviat.

  • Curiosa comparació[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 14-08-2004 | Valoració: 10

    Visc a pagès (i no pas en concepte de ric hisendat) i el tema de les subvencions em resulta mooooolt familiar. I és que (sense dir noms) notes com realment alguns polítics, ai perdò, vull dir "pagesos" (hisendats), es passen la collita per allà d'on surten els pets i les llufes. "Total, sembrarem del que en Tal ens digui que subvencionaran i adios muy buenas!". Així anem. I en política, suposo que passa bona part del mateix. El polític hauria de ser un càrrec d'honor, res de remuneracions; fet i fet, fer-se creditor de la voluntat del poble és un gran honor i tota una distinció, o no?
    Vinga, fins la propera!

l´Autor

Foto de perfil de salvatore vinyatti

salvatore vinyatti

227 Relats

336 Comentaris

372256 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Graduat en Arts Aplicades, decorador i dissenyador de mobles,actualment administratiu. Tinc interessos artístics, literaris i socials. Editor de butlletins de varies associacions veïnals, i de dones ( A.Veïns) Animador sociocultural i dirigent veïnal. Tinc interessos poetics i organitzo el Premi Grau Miró de relats hiperbreus a través de la A.Veïns del meu barri. Els meus poemes expressen temes d'amor,defensa de les dones i infància, temes socials, contra la guerra i també relats i poemes erotics.
( tanka/hayku/poema triangular/ etc. La literatura és el meu últim estadi artistic el qual desitjo poder i assolir-lo amb satisfaccions i amb més coneixements culturals per al gaudi de la meva vida personal i artistica.