ENÈSIMA VISITA A LA SAUVA NEGRA. LA DARRERA FAGEDA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El nom fa referència al massís muntanyós format pels contraforts septentrionals del puig Oriol 972 metres d’altitud , que enllaça per l’est, amb les altes cingleres del castell de Centelles, al límit dels municipis de Castellcir [ Moianès ], Balenyà, Centelles i Sant Martí de Centelles [ Osona ]. Limita pel nord i per l’est amb el curs de la riera de Castellcir [ dit a la capçalera torrent de Sauva Negra ]. Es molt característica pel seu caràcter residual, la important fageda d’aquest mateix nom.

Anàvem el Josep Olivé Escarrè, i l’Antonio Mora Vergés, havíem vingut en aquesta ocasió per la C-17, i un cop dins del terme de Centelles, seguíem la carretera que comunica aquesta població amb Sant Martí de Centelles i Sant Quirze de Safaja, la deixàvem per entrar en un vial encimentat , que progressivament i no sempre en bon estat et porta fins a la urbanització anomenada Puigsagordi; de fet des de les alçaries del Coll de Prims, seguint pel morro del Porc, i Puigsagordi fins al terme de Collsuspina, el ciment és testimoni d’un intent d’urbanització.

Assolíem en cotxe les alçaries per comprovar que més enllà de l’ànim d’enriquir-se, s’havien oblidat entre moltes coses essencials de senyalitzar la via, en el nostre cas teníem com a destí primer, la fageda de Sauva Negra , i més endavant les restes de l’esglesiola de Santa Maria de Savall , i el petit embassament conegut amb el nom d’aquesta advocació.

El fred intens que feia el dijous 14.01.2016 em desaconsellava en aquesta ocasió intentar accedir amb el Josep Olivé Escarré, fins a la font de Sauva Negra.http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/11/tardor-de-2010-la-fageda-de-sauva-negra.html

A la tornada però, el Josep Olivé Escarré, insistia en retratar-se dalt del Puigsagordi, tenim sota seu – literalment – Centelles i Balenyà, i amb una esplèndida vista sobre les comarques d’Osona i el Vallès Oriental.Qui fa el que pot, no està obligat a més, oi ?.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6658 Relats

830 Comentaris

4921572 Lectures

Valoració de l'autor: 9.62

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com