Empty bed blues

Un relat de: filladelvent

27/6/05

Bessie, retorne'm d'allà on venim. No te'n recordes ja dels camps de cotó, de la calor, de les pells fosques i de les veus de les matrones? De les nits negres i tristes al vell local d'en Jim, amb el piano i el whisky, amb els cigarrets i els estampats de les gastades camises?
Bessie, aquí no hi tenim res: el somni americà fa temps que vam abandonar-lo, i ara sabem que mai va existir. Agafem la trompeta, Bessie, la trompeta i els vells records que vam abandonar; posem-nos les nostres antigues camises, els barrets de palla (el viatge serà llarg...) i caminem fins a les tombes dels nostres pares, a suplicar que ens acceptin i encara vulguin que ens enterrin a la mateixa terra que ells, a pregar a Déu que ens deixi tornar a vessar la nostra suor als seus vells camps.
Bessie... deixa l'alcohol, els homes, els diners, deixa'ls aquí, i pren només aquell blues que et vas emportar quan vàrem fugir en busca d'allò que no ens podia concedir la nostra terra: pren els vells cants amb tu, junt amb tots aquells records d'infància, de tu i jo jugant amb els vells juguets de llauna i cartró. Deixa aquí la desesperança i recuperem junts allò que ens van robar els terratinents: l'orgull, les forces. No les veus, aquestes no ens les van poder prendre mai...


Comentaris

  • Need a little sugar in my bowl...[Ofensiu]
    Cirerot | 27-03-2009

    ... i a fe que l'he trobat amb aquest relat. M'encanta, molt evocador, sec i dolç a la vegada. Sembla més aviat un poema i segurament ho és. Si, i també un blues amb totes les de la llei. Només tinc un disc de la Bessie Smith i m'han agafat ganes d'escoltar-lo ara mateix, adéu. Una abraçada.

  • Mmm, ...[Ofensiu]
    OhCapità | 04-08-2005

    blues, rythman blues, soul, jazz ... trompeta, saxo, piano, contrabaix ... Un petit relat que crec que podria donar molt més. Està ben comprimit, és clar, entenedor.

    A part de posar "juguet", ui, és joguet amb o (de joc) hagués estat més acord posar-hi joguina, mmm, vella joguina.

    Un bes dolç i tendre,

    OhCapità.

    (podries fer una història més completa, més llarga, mmm, intueixo una història impressionant)