El violí

Un relat de: Airin

Tenia setze anys, els seus pares el miraven desde els seients, barrejats amb el públic expectant. Ell, des de l'escenari, feia anar l'arquet amunt i avall de les cordes, deixant escapar la melodía suau, tendre, especial. Era la seva composició, el resultat de mesos de treball. Va plorar d'emoció, al públic se li va posar la pell de gallina. I llavors va fallar, l'arquet va escapar-se-li d'entre els dits i el volí va proferir un gall que va tallar la melodía en sec. En Pol va deixar caure el violí i va fugir corrents rera l'escenari. El violí va estavellar-se contra el terra de fusta i es va trencar. I ell, mentre sentia el so de l'instrument explotant, va prometre's a si mateix que no tocaria mai més.
És per això que ara, dinou anys després, quan veu el violí col·locat dins la seva caixa negra, damunt la tableta, no sap què dir. La Sara el mira somrient. "És tot teu", l'hi ofereix. En Pol tanca l'estoig amb un cop sec i es dirigeix cap a la finestra, és negra nit.
-Jo no sé tocar el violí, torna'l a la botiga -li diu a la seva dona
-Pensava que t'agradaria- diu ella
-I m'agrada. Però no sé tocar-lo.
-El teu pare no m'ha explicat el mateix.
-El meu pare és músic i vol que jo també sigui músic. Però no ho sóc, no sóc cap músic. No sé tocar.
-Tothom pot equivocar-se, Pol
-No
-Proba'l
-No -fa negant amb el cap -Em vaig jurar a mi mateix que no tornaria a tocar un violí en tota la meva vida.
La Sara suspira i s'asseu a la vora de la finestra, una cama fora, caient al buit, penjant. Està preciosa.
-Jo també em vais prometre a mi mateixa que no m'enamoraria mai més -somriu- però no vais cumplir la meva promesa. Em vaig enamorar de tu.
En Pol la mira de sobte, sorprès. És el primer que cop en quinze anys que li sent dir que l'estima. La primera vegada. Va cap a l'estoig que resta damunt la tableta, l'obre, en treu el violí. Se l'acomoda a l'espatlla i fa ballar l'arquet amunt i avall. La Sara tanca els ulls i escolta la música. Després de tants anys, torna a tocar. Ella s'ho mereix.

Comentaris

  • curiós instrument[Ofensiu]
    edgar naúj | 05-04-2005

    Sempre m'ha fascinat la música de violí. De fet, en la pitjor època de la meva vida, la seva melodia es clavava com un punyal dins el meu cor. Però ara, amb la serenitat que l'il.lustre instrument es mereix, gaudeixo de les carícies del seu so. M'agrada llegir els teus escrits. T'imagino concentrada, apassionada. Em consta que ets temperamental i exigent amb tu mateixa. Això es transmet amb les paraules que ens regales. Mai s'ha de dir que pleguem. La vida és llarga i, contràriament al que ens volen fer creure, sempre ens dona oportunitats. Només la mort acaba amb elles.Petons.

  • Nena![Ofensiu]
    Magdeta | 04-04-2005

    M'agrada, és bo. I parlar així d'un violí... es nota que t'agrada la música (i toques un instrument)...
    M'agrada, m'agrada molt...
    I tia, a partir d'ara et llegiré i comentaré els relats, d'acord?
    Apa, res, molts petons!
    I ànim!

  • Molt bonic!:)[Ofensiu]
    Sareta_16 | 27-03-2005 | Valoració: 9

    Nenaaa, es que hi ha tant per llegir en aquesta web...xDD pos això que és molt maco!Que no deixis d'escriure pq no et comentin els teus escrits, jo a partir d'avui et continuaré llegint!:) Segur que aconsegueixes el teu somni wapa!
    Per cert m'encanta la teva foto, és molt dolça!^^

  • tu ets la que em va encandilar ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 26-03-2005

    ara et record, la de les paraules fresques, em vares fer sonriure ... ja t'ho vaig dir ...

  • no facis lo mateix[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 26-03-2005

    No perquè ningú t'hagi comentat deixis d'escriure, jo també tenc molts de relats que ningú m'ha comentat, trob el teu relat molt maco, de veritat, m'agradat la forma tan clara i sense embolicar massa com escrius i explicas lo que vols dir, no som gaire bona comentant però et dic de tot cor que m'agradat ..

    Una besada

    Conxa

  • qin problema...[Ofensiu]
    Airin | 25-03-2005

    qin problema t aqest text q nu el llegeix ningu?? (les cuatre lectures markades son meves)
    jo el trobo força mako... ^^