El secret del vent

Un relat de: ortzadar

L'Uri vivia al costat del mar, en un poblet on no arribaven mai els missatges que els nàufrags enviaven des d'alguna illa desconeguda, perquè allà no bufava mai el vent. Aquelles pessigolles embriagadores, portadores de somnis que l'Uri no havia conegut i és que ni els més vells del poble podien respondre a aquella pregunta tan senzilla. Ningú sabia què era el vent.

Fins que l'Uri va ser prou gran i va entendre que hi ha respostes que s'han d'anar a buscar en algun lloc, a través d'un viatge que té forma d'espiral perquè potser no acabava mai i es perdia en viatges successius. Ell havia crescut en una platja on les onades encara no havien après a volar perquè allà l'aigua mai es barallava, sempre callada i salada, potser massa salada. I massa callada. L'Uri va marxar a l'alba, quan el sol s'aixecava mandrós però abans va aturar-se per últim cop a la seva platja. Volia recordar aquella fressa que no existia, aquell so mort de l'aigua que no havia ballat mai cap cançó. Feia anys que tenia el mateix somni, nit rere nit i ara havia arribat el moment de marxar. Algun dia tornaria al punt de partida, aquella platja, i de la motxilla en trauria una capseta de fusta vermella molt vella, l'últim record que tenia del seu pare.

Però l'Uri tornaria. Feia anys, el seu pare li havia explicat que més enllà de les muntanyes de l'Oest, en algun lloc de la frontera, hi havia el refugi on el vent havia romàs amagat durant segles. Era una presó perquè explicaven que si ni el mateix vent no se'n podia escapar, ningú ho podia fer. I en un poblet mariner on la vida no donava moltes sorpreses, aquesta aventura era un repte per a qualsevol que no tingués por que el seu viatge s'acabés massa aviat. Perquè ningú tornava.

L'Uri va mirar enrere només un sol cop i tot seguit es va posar a caminar, resseguint el camí que homes com el seu pare havien traçat abans que ell. Deien que el vent era com una música estranya i llunyana que encara ningú havia pogut capturar. Encara no.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de ortzadar

ortzadar

5 Relats

8 Comentaris

5916 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
http://ortzadar.bloc.cat

I quan despertis del llarg somni ja no hi haurà nit que et vetlli perquè tindràs el món als teus peus