El numeret!

Un relat de: mjesus

Aquesta lligacama m'està matant! Cada any el mateix per Cap d'Any. La festeta dels collons. Apa a fer el numeret del Can-Can.

"Somos ...somos les vedettes de los cabarettes... tachin tachin tachin..."

I clar a vestir-se de pena, maleït el dia que per fer-me el graciós vaig fer el primer numeret. Deu anys! Deu anys fent aquesta porqueria, en festes de solters, aniversaris i altres bacanals i el cas és que em guanyo una bona pasta. Un dia d'aquests truco al Quim que ja en tinc prou, que s'ha acabat, que em faig fàstic, que vomito cada vegada que faig l'espectacle. Una borratxera ben grossa, he d'estar calentonet, ja m'enteneu oi? Una ampolla de ginebra sencera que m'empasso, abans de sortir al pati de lleons.

La música sona, sortim, som quatre nois. Ensenyo la lligacama de color fúcsia i tots els pels de la cuixa que sobreïxen, el local esclata en plors i rialles. Aixeco la cama i amb el" tu-tú" i les mitges transparents negres i el paque... ... salta a la vista. La part on s'uneixen el coll i el pit sembla un niu de pardals. Les sabates no les puc suportar, de taló d'agulla diuen. Agulla? Faig com si caigués al terra. M'aixeco fent tentines i em passo la mà per la cara. El pintallavis s'escampa per la galta, el rimel regalima i el coloret... bé que semblo un retrat de la Gioconda distorsionat per un software d'aquests d'acolorir.

La gent es tira per terra en un atac de riure vertiginós. Finalment tot s'acaba. Quatre tios fets i drets, quina pena! I el cas dels casos més extraordinaris mai esbrinat és que a la gent LI A-GRA-DA! És un misteri digne d'en Sherlock Holmes.

En fi el que he dit que s'ha d'acabar i punt.

Comentaris

  • felicitats!![Ofensiu]
    manel | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Llibre | 12-11-2006

    Hjhejeh... Molt bo. La veritat és que aconsegueixes crear tot l'escenari necessari per fer-nos imaginar l'escena. Hi trobo el soroll, la música, els colors, l'ambient, les cares... i el protagonista, com bé diu a l'inici del relat, fins als collons.

    Molt bo, de debò. Amb quatre pinzellades ens has mostrat una imatge completa i creïble (potser perquè tots i totes, en algun moment, ens hem trobat en una situació similar -ara no entrarem en detalls sobre el lloc que ocupàvem... hejehe...--).

    De fet, penso que precisament aquesta és part de la gràcia del relat. Em refereixo a que mostres una escena burlesca i vergonyant alhora, però que ens resulta ben creïble.

    Felicitats, mjesus. Fins aviat,

    LLIBRE

  • Tens les neurones molt despertes i xistosses, el relat té molta xispa !!. Molt distret i bent trobat.
    Un petonet. Pilar.

  • molt be [Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 22-01-2006 | Valoració: 10

    molt ben representada la protagonista i el seu entorn segueix que ho fas molt be


    una abracada

  • Ja el recordo.. jaja[Ofensiu]
    angie | 10-01-2006

    Molt original i una mica el que ens passa a tots, d'una altra manera.

    Molt bon relat

    angie

  • Segeix així..[Ofensiu]
    escaldot | 10-01-2006 | Valoració: 9

    Un xic estrambotic, punyent i crec que molt original. Arrossega........
    Molt bon any MJ.
    Agraeixo els teus comentaris, un petó molt fort.

  • M'en recordo [Ofensiu]
    Màndalf | 08-01-2006

    del teu repte; fantàstic el numeret que muntes amb aquest travesti cancaire que n'està fins als nassos de la seva esbojarrada feina, encara que la deu conservar per diners. Divertit i original, si senyora. El que ens fan esprémer el caparró els reptes, eh?

l´Autor

Foto de perfil de mjesus

mjesus

42 Relats

245 Comentaris

64624 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
*

R en Cadena

"La senyora Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la Sra. Baiba Liepa, al Sr. Xavier Valeri Coromí, la Sra. jacobé, el Sr. Filalici, la Sra marga i la Sra. Elvira"
Li heu d'agrair a l'EmmaThessaM!
(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Taller d'escriptura a relats en català:
Per qualsevol informació aneu a la web: http://es.geocities.com/tallerrelat





clar_lluna(arroba)yahoo.es
trasgrafica.com