El crític d'art

Un relat de: Didac Fortuny Almiñana
El crític d’art entrava per la porta de la galeria que ell mateix havia muntat feia un any. Per celebrar-ne l’aniverari, havia organitzat una exposició inèdita en la que només exposaria obres que ell mateix hagués creat. Caminant tot sol per les diferents cambres de la galeria, prenia notes a la seva llibreta per elaborar-ne més tard una crítica, que publicaria a la revista d’art que recentment havia començat a editar.

Dies més tard, en rebre la nova edició del magazine a les seves oficines, s’enfurismaria tot llegint el grapat de bestieses que s’havien escrit sobre la seva obra. Engraparia un tros de paper i, sense pensar-s’ho dues vegades, escriuria una carta de queixa tot demanant una rectificació formal. La tancaria en un sobre amb l’adreça de l’editorial i la deixaria a la safata de correu de sortida. Passada una estona, damunt la seva bicicleta i carregat amb una bossa plena de sobres, es dedicaria a recorrer la ciutat fent arribar la correspondència als seus destinataris.

I finalment cada nit, mentre jeia estirat al llit, el crític d’art reflexionava sobre com n’era d’esgotador ser l’únic supervivent de l’apocalipsi nuclear.

Comentaris

  • Distòpia[Ofensiu]
    Boris | 16-03-2020 | Valoració: 9

    Molt bon relat, aconsegueix en poques línies que el protagonista ens sembli sospitosament pedant i ben aviat ens entendreix el cor la manera com gestiona la seva desgràcia.

  • Ostres tu![Ofensiu]
    AlfonsC | 06-02-2020 | Valoració: 10

    Ostres Dac, hi havia un moment cap al primer quart, que hi veia moltes coses (per definir-ho ràpidament) "self". Em munto la galeria, em munto l'exposició, em munto la crítica... Després m'has despistat una bona estona. I finalment, l'inesperat: ser l'únic supervivent.
    Molt ben lligat, tot!

  • Final sorpresa[Ofensiu]
    Carme_ | 21-01-2020

    Caram, Dídac, com ens enredes. Primer anem pensant que és un artista dels pagats d'ells mateixos, ell crea, ell exposa, ell critica, i simula respostes a crítiques imaginàries, només per donar-se publicitat cap als espectadors (de fet, de la safata de sortida em pensava que directament ho obriria ell mateix ;-)
    Al final, un cop a repartit els sobres, ens plantes la darrera frase per deixar-nos amb un pam de nas.
    Un relat divertit, m'ha posat un somriure.
    Records!
    Carme.

l´Autor

Didac Fortuny Almiñana

1 Relats

3 Comentaris

447 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor