Dotze i un

Un relat de: Flauta de Pan
Ressonava a la plaça la dotzena campanada. El migdia s'escolava entre les reixes de la persiana. Penombra. Dotze hores a l'esfera del rellotge. Una dotzena d'ous a la nevera. Sobre el tauler un joc de pulcres dames esperaven immòbils a les caselles d'inici. Arraconats sota l'escala, els dotze semitons de les tecles del piano. L'habitant d'aquella casa parlava poc i quan ho feia procurava que fos amb frases dodecasil·làbiques. Llegia el diari fins la dotzena pàgina on, metòdicament, el plegava. Schöenberg sonava a la ràdio sobre l'aigua de la dutxa. Cronometrada. Dotze minuts. Sortia. Sota la mirada dels dotze apòstols travessava el portal de l'església. Resava de genolls en un murmuri petri. Al jardí contemplava l'ondulant ball de les carpes dins l'estanc. L'aigua se les empassava malaltissa. Es delectava contant dotze cues sinuoses. Les pupil·les dilatades. Tretze roses creixien pintades del color de la sang viva de Crist i en tallà una. Crac.

L'endemà les persianes estaven tancades. El calendari delatava el dia maleït. Tretze. Impúdic i palpable. Les agulles arrossegaven els segons. Les venes li palpitaven al coll. Un xiscle: el telèfon. No es mogué. Els dits crispats. La melodia incisiva continuava. S'aixecaria? Va despenjar. La seva tia havia parit. Des de llavors eren tretze cosins. El van trobar tretze dies després, amb una soga al coll i pètals de rosa al puny tancat.


Comentaris

  • Extrems[Ofensiu]
    Cesca | 18-05-2023 | Valoració: 9

    La superstició en grau superlatiu. No pot ser bo de cap manera. Encara que només sigui per fer la guitza, la mala sort trobarà una escletxa!
    Molt bon relat. Enhorabona i sort!

  • Obsessió...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 18-05-2023

    malaltissa que el condueixen a fets inacceptables sense límit.Un relat que va in crescendo guiant-nos fins un final fatídic.
    Un punt de misteri molt ben trenat.

    Salutacion i sort.

    Rosa.

  • Superstició [Ofensiu]
    Prou bé | 17-05-2023

    Que condueix la vida del protagonista que va embogint de mica en mica fins que no pot més.
    Molt bonica la imatge del pètal de rosa atrapats al puny!
    Bon relat escrit amb naturalitat per descriure uns fets basats en obsessions. Més que superstició sembla un T.O.C.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Flauta de Pan

1 Relats

4 Comentaris

220 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor