(De debò)

Un relat de: Jacint Pau
Hi havia una vegada un viatjant de somriures: venia somriures. No traginava amb res més, l’únic que duia era somriures; i en venia un munt al cap de l’any. Tot un any és el que trigava en recórrer de punta a punta aquell petit país, poble darrera poble. Arreu, arreu on anava –fidel a la cita anyal– la gent sortia a rebre’l i tothom celebrava l’arribada d’aquell curiós viatjant. I un ho deia a un altre i aquest a un tercer, i cada any que passava s’hi afegia més i més gent. I cada any que passava es trobava amb que la gent d'aquell poble era una mica més feliç. I ell, sol·lícit, desembolicava, desplegava i exposava la mercaderia: un somriure i un altre somriure i més i més somriures. I la gent, bocabadada, escoltava i es meravellava dels somriures que ell els anava mostrant, curosament, un seguit d’un altre un i d’un altre i un altre. Ningú havia vist mai tants somriures junts. I quan al capvespre desmuntava la parada, tothom se’n tornava cap a casa amb un somriure sota el braç.

(Quan vaig acabar de llegir aquest relat, em vaig adonar que a mi també se m’havia quedat un somriure sota el braç. De debò)

Comentaris

  • Agraïment [Ofensiu]
    Jacint Pau | 25-02-2014

    Gracies, Magda i Rafael pels vostres comentaris,

  • M'ha encantat[Ofensiu]
    magda | 22-01-2014

    Poètic, rialler, concís, llest i càlid. Com un somriure.

  • Un relat molt curiós[Ofensiu]
    Rafaelmolero | 20-01-2014 | Valoració: 10

    Realment m' ha sorprés aquest relat, tan original, total que es queda amb un somriure
    sota el braç, és prou original. Té el seu quid. És estupend somriure i que es quede per sempre. Un salut. Rafael Molero

l´Autor

Foto de perfil de Jacint Pau

Jacint Pau

43 Relats

69 Comentaris

31123 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Dissenyador gràfic per a poder pagar el super i el lloguer. Per a tot el demés (per a poder viure): pintor, cal·lígraf, poeta, cuentista, inventor... I també: pare, fill, nonno, amic, amant, company, col·lega... i últimament bloguer.

Podeu veure més a: A cops de llapis. Una finestra per la que mostrar algunes de les coses que faig, penso...
http://jacintpau.blogspot.com

I també al web professional www.ygrega.com